spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024
Array

SOCAR Adnan Menderes’te 9 bin uçağa yakıt verecek

Seçtiklerimiz

Havacılık yakıtı tedarik şirketi SOCAR AVIATION, Adnan Menderes Havalimanı’nda kendi ikmal tesisini açtı. Tesiste yılda 9 bin uçağa yakıt verilebilecek.

Türk havacılık sektörünün yakıt ihtiyacını karşılayan en büyük üç şirketten biri olan SOCAR AVIATION, Bodrum Milas Havalimanından sonra ikinci ikmal tesisini Adnan Menderes Havalimanı’nda açtı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından açılan ihalenin kazanılmasından sonra devreye alınan Adnan Menderes İkmal Tesisi, ilk yakıt ikmalini 5 Aralık 2020’de Türk Hava Yolları’na gerçekleştirdi.

YILDA 9 BİN UÇAK YAKIT İKMALİ YAPABİLECEK

Adnan Menderes İkmal Tesisi’nde, 750 metreküp kapasiteli iki adet jet yakıtı tankı bulunuyor. Toplam 2.500 metrekarelik alan üzerine kurulu olan tesis yıllık 182 bin metreküp yakıt kapasitesine sahip.

Bu kapasite, havalimanının toplam tüketiminin yüzde 60’ına karşılık geliyor. Bu kapsamda yılda yaklaşık dokuz bin uçağa yakıt ikmali yapılması öngörülüyor.

SIRADA YENİ HAVALİMANLARI VAR…

SOCAR AVIATION, Kendi tesisinden yakıt ikmali sağladığı Muğla Milas-Bodrum ve İzmir Adnan Menderes havalimanlarının yanı sıra; İstanbul Sabiha Gökçen, Antalya, Muğla Dalaman, Ankara Esenboğa, Trabzon, Samsun Çarşamba, Adana, İstanbul İGA havalimanlarının da yakıt ihtiyaçlarını karşılıyor.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin, Türk havacılık sektörüyle birlikte büyüyen markası, SOCAR AVIATION, önümüzdeki dönemde, yeni ikmal tesislerini de devreye almayı hedefliyor.  Kaynak: SOCAR Adnan Menderes’te 9 bin uçağa yakıt verecek

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika