spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sivil İHA’lar tespit edilemiyor

Seçtiklerimiz

Sivil insansız hava araçlarının başarılarından çok artık onları nasıl kontrol altına alınabileceği tartışılmaya başlandı. Fransız Liberation’un haberine göre, sanayiciler, laboratuvarlar ve yeni girişimler, hafta sonu Bourget’de düzenlenen havacılık fuarında, insansız hava araçlarına karşı mücadele bilgilerini yayma çağrılarını artırdı.

File gerilmesi bile düşünülüyor

Bu küçük, hızlı ve gizli aletleri tespit etme ve etkisizleştirme yöntemlerinde ciddi eksiklikler mevcut. Kış ayları boyunca Elysée Sarayı, askeri üsler ve birçok nükleer santral üzerinde görülen uçuşlar devletin bu alandaki yetersizliğini ortaya koydu. Geçtiğimiz sonbahardan bu yana Fransa’da en az 68 “vaka” tespit edildi. Bu vakaların birçoğunda ne araçların kendisi ne de araçları kullanan kişiler tespit edilebildi.

İnsansız hava araçlarının tespit edilmesi ve etkisizleştirilmesi için çalışan laboratuvarlar ve yeni girişimlerin öne sürdüğü yöntemler arasında bazı özel kamera ve radar sistemleri, akustik verilerden yararlanılması, hatta gizli bir file gerilmesi bile yer alıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika