spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

SHGM'nin çalışmalarında yeni soluk

Seçtiklerimiz

Türk sivil havacılığında ülke sınırları içinde yapılan çalışmalara ilave olarak, uluslararası arenada düzenlenen toplantılarda ülkemizin temsil edilmesi ve üyesi olduğu organizasyonların yönetim kademelerindeki görevlerin başarıyla sürdürülmesi, ülke sivil havacılığına katma değer olarak dönüyor.

 

Son olarak, Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı (EASA) tarafından 9-10 Aralık 2009 tarihlerinde Almanya'nın Köln kentinde hava aracı bakım kuruluşlarının yetkilendirilmelerine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.

 

Söz konusu toplantıda Türkiye SHGM nezdinde, Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen, sadece Fransa, Avusturya, Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya, Danimarka ve İsviçre ile birlikte bakım kuruluşlarının yetkilendirmesine esas uygulama değişikliklerinde karar alınması sürecine dahil oldu.

 

Türk sivil havacılık sektöründe bugün itibariyle 32 yetkili bakım kuruluşu faaliyetlerini sürdürüyor ve bu bakım kuruluşları bölge ülkeleri, Avrupa ve Amerika dahil dünyanın birçok havayolu işletmesinin tescilinde bulunan hava araçlarına hangar seviyesinde bakım yapıyor.

 

Son olarak, geçtiğimiz ay yayınlanan Avrupa Komisyonu 2009 İlerleme Raporu’nda, bakım kuruluşlarının yetkilendirilmesi konusunda Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA) akreditasyon verdiği SHGM’nin uçak bakım kuruluşlarına AB standartlarıyla uyumlu olarak onay verdiği belirtilmiş ve Türkiye’nin uçak bakımı alanında kapasitesinin geliştiği de açıklanmıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika