spot_img
spot_imgspot_img
15.7 C
İstanbul
Salı, 21 Mayıs 2024

Şanghay’da uçak kanatları çarpıştı

Seçtiklerimiz

Şanghay’da Hongqiao Uluslararası Havaalanı’nda iki China Eastern Airlines uçağının kanatları birbirine çarptı ve wingletler birbirini bıçak gibi kesti. Tehlikeye karşı uçaklardaki yolcular tahliye edilde ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
Şanghay’da Hongqiao Uluslararası Havaalanı’nda China Eastern AirlinesIa ait uçak yolcularını boşaltmak için terminalin önündeki park yerine doğru ilerliyordu. Aynı havayoluna ait başka bir uçakta terminalin önünde bulunan park yerine doğru ilermiyordu. Ancak iki uçak kendilerin yönlendiren apron görevlilerinin komutları ile ilerlerken birbirlerine yaklaştıklarını farketmediler. İki uçağın kanadı birbirine çarptıktan sonra wingletlerde takıldı. Ancak wingletler birbirlerini bıçak gibi kestikten sonra uçaklar durdu.
 
Yangın tehlikesine karşı uçak yolcuları tahliye edilirken olay yerine itfaiye ekipleri geldi.
Havacılık yetkilileri ilk kez böyle bir olayın gerçekleştiriğini belirterek soruşturmanın başlatıldığını bildirdiler. . Olayda yaranalann olmamasının mutluluk verici olduğunu belirten Shaanxi Eyaleti yetkilileri raporlarında MU2154 sayılı uçağın sol kanadı ile MU2153 sayılı uçağın sağ kanadının çarpışarak wingletlereni birbirini bıçak gibi kestiğini yazdılar.  
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika