spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Samsun, Rusya ile en sıcak ilişkilerini yaşıyor

Seçtiklerimiz

7 ayrı firmada inceleme yapan 24 kişilik heyet, Samsun’un sanayi potansiyeli hakkında bilgi edindi. Samsun ile Novorosisk arasındaki şehir ilişkisini güçlendirilmesinin amaçlandığı ziyarette Novorosisk Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı Şatalov Aleksandr Vasilyeviç, Krasnodar Yasama Meclisi Milletvekili Yarışev Sergey Nikolayeviç, Novorosisk TSO Başkanı Jarinov İgor Gennadyeviç, Krasnodar Gümrük Başkanı Tümgeneral Hodokov Aleksandr Vasilyeviç, belediye meclisi üyeleri, işadamları ve gazetecilerden oluşan heyet, işadamlarından bilgi aldı.

Samsun TSO başkanı Salih zeki Murzioğlu, Novorosisk’ten gelen heyete Samsun’u tanıtmaya çalıştıklarını, olumlu gelişmelerin yaşandığını söyledi.

110 milyon ton ile Novorosisk Limanı’nın dünyanın dördüncü büyük limanı olduğunu hatırlatan Murzioğlu, "Rus heyetine ilimizi tanıtma çalışıyoruz. Son dönemlerin en sıcak ilişkilerini yaşıyoruz diyebiliriz. Tam netleşmedi ama çok yakında uçak seferleri konulacak. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Bizim hava yollarımız atılım yaptı. Netleştikten sonra açıklanacak. Seferlerin başlamasıyla ilişkiler ve ticaret hacmi daha da artacak. Ticaret alanında iyi diyalogların yaşanacağına inanıyoruz" dedi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika