spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Sabiha Gökçen'den 'Avrupa'ya geçmeden Avrupa'ya uçun'

Seçtiklerimiz

THY, 9 Kasım itibarıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Avrupa'da 7 noktaya direkt sefer başlatacağını bu slogan ile duyurmaya başladı.


THY nihayet Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yurtdışı seferlere başlayacak. Ancak böyle bir sloganla yola çıkmak gerçekten çok kayda değer. Zira bana kalırsa, slogan aslında İstanbul hava sahasının birçok anlamda ikiye bölüneceğinin resmi ilk adımı.

Ayrıca, sonunda hitap ettikleri coğrafik bölgelere göre Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen arasında bu bölünmenin gerekliliğine dair mutabakata varıldığının da ispatı. Tüm İstanbul'a, Marmara bölgesine ve ülkemize hayırlı olsun. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 2007 yılında yapılan ihale sonucu yap-işlet-devret modeli ile İSG konsorsiyumunun işletmesine devredildi ve 31 Ekim 2009'da yepyeni bir terminale sahip olacak. Tabii ki THY'nin konjonktür gereği iç hat uçuşlarının yanı sıra buradan dış hat seferlere başlaması çok mantıklı. Burada asıl önemli olan soru, THY'nin tanıtım, pazarlama ve konsantrasyon olarak Sabiha Gökçen'i yeni bir pazar olarak mı, yoksa sadece pazar payını korumak amacı ile Atatürk Havalimanı'nı tamamlayıcı bir unsur olarak mı gördüğüdür. Yanılmayı dilerim, fakat ben halen üst yönetimin, Sabiha Gökçen'in gerçek potansiyelini tam kavrayamadığını düşünüyorum. Uçuşa başlanacak noktaları incelediğimde, bildiğim kadarı ile Londra, Köln, Stuttgart, Berlin, Hannover, Moskova ve Amsterdam'ın zaten şu anda Sabiha Gökçen'den yabancı veya bizim diğer Türk bayraklı taşıyıcıların uçtuğu şehirler  olduğunu görüyorum. Hatta bazı noktalara birden fazla havayolu uçuyor. THY'nin de buralara uçması havalimanı için yolcu profilinin yukarıya çıkması anlamı taşıyor. Ancak İstanbul'un potansiyeli en yüksek havalimanı olan Sabiha Gökçen'e THY çok daha fazla önem vermeli kanımca.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika