spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Ryanair, Portekiz’de büyümeye devam ediyor

Seçtiklerimiz

İrlandalı düşük maliyetli havayolu firması Ryanair, Portekiz’de büyümeye devam ediyor.

İrlandalı düşük maliyetli havayolu firması Ryanair, Portekiz’de büyümeye devam ediyor. İrlandalı firma 300 pilot, kabin memuru ve bilgisayar uzmanını Lizbon, Porto, Faro ve Ponta Delgada’da çalıştırmak üzere işe almaya hazırlanıyor.

Bu karar, Ryanair’in Kasım 2021’de üç uçak daha eklemek için Lizbon’da yaptığı yatırımın ardından geldi.

Yazılı bir açıklama yapan Ryanair’in Personel Müdürü Darrell Hughes, “Yatırım yapmaya devam ettiğimiz Portekiz’de yeni istihdam olanakları yarattığımız için memnunuz (…) Ryanair, Portekiz’de önemli bir işveren ve yatırımcıdır ve Ryanair büyümeye devam ettikçe pilotlara, kabin memurlarına ve bilgisayar uzmanlarına iyi olanaklarla iş imkânı sunmaktan mutlu olacaktır” dedi.

Ryanair, bu ay başında, Lizbon’da yaklaşık 254 milyon avroluk bir yatırım yapacağını duyurmuştu.

Firma, Lizbon’a üç uçak daha eklemeyi ve böylece Lizbon üssündeki uçaklarının sayısını yediye çıkarmayı planlıyor.

İrlanda firması böylece, başta İtalya, Fas, İspanya, Polonya, Büyük Britanya, Danimarka ve Almanya olmak üzere 22 yeni destinasyona haftada 250 yeni uçuş yapmayı öngörüyor.

Ryanair, Portekiz’deki büyümesinin, vergi ve harç olarak yılda toplam 138 milyon avroluk katkısıyla, dolaylı ya da dolaysız olarak 4 bin kişilik istihdam yaratarak, bu ülkenin turizminin canlanmasına destek olmayı düşünüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika