spot_img
spot_imgspot_img
27.7 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ryanair’in, Almanya’daki Pilotları İle Başı Dertte

Seçtiklerimiz

Avrupa’nın en büyük havayollarından biri olan İrlanda menşeli Ryanair, son günlerde pilot grevleri ile uğraşıyor. Firmanın Almanya’daki pilotları grev kararı alarak şirket içerisinde bir ilki gerçekleştirdiler.

Böylece kurulduğu günden bu yana otuz iki senedir Ryanair ilk defa bir grev kararı ile karşı karşıya kaldı. Havayolu, grevlerin uçuşları etkilemeyeceğini belirtse de grev kararı sektörde bir infial yarattı. 1985 yılında İrlanda’da kurulan Ryanair’in mevcutta dört yüz yirmi üç adet uçağı bulunuyor. Filolarındaki bu uçak sayısı ile de büyük bir konumda bulunan Ryanair, Almanya’da bulunan pilotları ile bugünlerde başı dertte.

Pilotların bağlı bulunduğu Alman sendika Vereinigung Cockpit, havayolu yöneticilerinin anlaşmaya yanaşmadıklarını ve bu nedenle greve gideceklerini açıkladı. Havayolu yönetimi, mevcut grev dolayısıyla otuz altı seferden dokuzunun ertelendiğini fakat grevin herhangi bir uçuş iptaline yol açmadığını belirterek tüm seferlerin yapılacağını duyurdu.

Bununla birlikte havayolu, mevcutta çalışmaya devam eden pilot ve sendikaları ile anlaşma yoluna gidebileceklerini duyururken, hâli hazırda şirketteki görevinden ayrılan ve dava süreci devam eden pilotlar ile herhangi bir anlaşmanın mümkün olmadığını belirtti. Havayolu firması, Almanya’daki pilotlardan başkaca İtalya ve Portekiz’deki pilotların da greve gitme hazırlıklarını duyurmaları üzerine zor günler geçirecek.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika