spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rusya-Küba arasındaki uçak seferleri yeniden başladı

Seçtiklerimiz

Rusya’nın bayrak taşıyıcı havayolu firması Aeroflot, Moskova ile Küba arasındaki doğrudan uçuşlarına yeniden başladı.

İlk uçak, 1 Temmuz 2023 tarihinde, Rusya’nın başkenti Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanından kalktı ve on üç saat sonra Küba’nın popüler turizm merkezi Varadero’ya ulaştı.

Uçak, Ukrayna’yı Şubat 2022’de işgal etmesinden sonra Rusya’ya kısıtlamalar getiren Batılı ülkelerin hava sahasını atlamak için alternatif bir güzergâh izledi.

Uçak, Moskova’dan havalandıktan sonra Rus hava sahasından Barents ve Norveç denizlerinin uluslararası hava sahasından geçti ve Atlantik Okyanusunun uluslararası hava sahasından Küba’ya ulaştı.

Rossiya havayolları tarafından işletilen ilk uçuşta RA-73277 kuyruk tescilli geniş gövdeli bir Boeing 777-300 ER uçağı kullanıldı. Daha önce AerCap’ten kiralanan 16 yaşındaki bu uçak, Nisan 2022’de yeniden tescil edildi.

Uçuşların yeniden başlatılması kararı, Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Çernişenko ve Aeroflot Üst Yöneticisi Sergey Aleksandrovski başkanlığındaki bir Rus heyetinin Küba’ya yaptığı ziyaret sırasında kararlaştırılmıştı.

Küba, Orta Amerika bölgesinde Rusya için kilit bir ortak olarak stratejik öneme sahip! Havayolu şirketine göre, Küba aynı zamanda Rus vatandaşları için uygun fiyatlı ve vizesiz bir tatil beldesi.

Yenilenen uçuş programı Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada iki seferden oluşacak. Talebe bağlı olarak Küba’ya seferler artırılabilecek.

Aeroflot’un Havana’ya ilk düzenli uçuşunun Tu-114 uçağını kullanarak 1962 yılında yapılmıştı.

Rus havayolları 28 Şubat 2022’de, Ukrayna’nın işgalinin başlamasından dört gün sonra Küba, Meksika ve Dominik Cumhuriyetine uçuşlarını askıya almıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika