spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Rusya’da uçuşlar için aşı açıklaması

Seçtiklerimiz

Rusya’da yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girişi, coronavirus salgının akıbeti belli olana kadar süresiz olarak durduruldu. Rusya vatandaşlarının çıkışına izin yok, sadece ülkede kalan yabancılara özel seferlere ülkeden ayrılma izni var.
 
Son olarak, ikinci vatandaşlığı ya da bir başka ülkede oturma izni sahibi olanlara da “bir defaya mahsus” ülkeden ayrılma izni verildi.
 
Gündemdeki soru ise: Rusya sınırlarını ne zaman açabilir? Rusya’da turistik amaçlı seyahatler ne zaman başlayabilir?
 
Bu konuda salgının gelişimine göre farklı tahminlerde bulunulurken, siyasetçiler de sorunu tartışmaya devam ediyor.
 
“ACELE ETMEK YANLIŞ OLUR”


Turkrus.com’un aktardığı habere göre, Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Vladimir Cabrailov, coronavirus aşısı bulunana kadar Rusya sınırlarının kapalı kalmaya devam edebileceğini açıkladı.
 
Cabrailov, bu konuda acele etmenin yanlış olacağını, bunun hasta sayısında hızlı bir artışa neden olabileceğini söyledi.
 
Rus senatör, “Hiç kimse ikinci salgın dalgasına karşı güvencede değil. Diğer ülkeler de hava ulaşımını hızlı şekilde açmıyor. Acele etmememiz lazım” dedi.
 
RUS HALKI UÇUŞLARIN BAŞLANGICI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?


Son yapılan anketlerde Rusya halkının yüzde 33’ü sınırların haziran ya da temmuz ayına kadar açılacağını düşünüyor. Yüzde 64’lük kitle ise sınırlamaların altı ay içinde kaldırılacağını düşünüyor.
 
NAFİ adlı kurumun anketine göre yüzde 62’lik kitle coronavirus tehdidinden korkmuyor. Sadece yüzde 18’lik kitle endişeli. Genel olarak her üç kişiden biri yurt içi ya da yurt dışında tatili çıkmaya hazır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika