spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

REGENT ve MONTE, Sürdürülebilir Hareketlilik İçin 300 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzaladı

Seçtiklerimiz

Sürdürülebilir Hava Hareketliliği İçin Büyük Adım: REGENT ve MONTE 300 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzaladı

REGENT, sürdürülebilir hareketlilik kiralama firması MONTE ile 300 milyon dolarlık bir anlaşma imzalayarak, elektrikle çalışan yeni nesil su üstü uçan araçlar için finansman çözümleri sağlayacak.

REGENT, yeni nesil kanatlı deniz üstü araçlar geliştiren bir başlangıç şirketi, ve MONTE, sürdürülebilir hava hareketliliğine odaklanan bir uçak kiralama firması, bu yeni tip elektrikle çalışan su üstü uçan araçlar için finansman çözümleri sağlamak üzere 300 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma, 6-7 Mayıs 2024 tarihleri arasında Miami, Florida’da gerçekleşen bir hareketlilik inovasyon etkinliği olan CoMotion’24 çerçevesinde duyuruldu.

İngiltere merkezli MONTE, müşterilere kiralama yapmak üzere 12 kişilik Viceroy ve 100 kişilik Monarch su üstü uçan araçları satın alacak. Bu tür bir uçan araç, su yüzeyinin üzerinde yüksek hızlarda süzülen bir tür taşıttır.

Teknik olarak bir bot olsa da, REGENT’in su üstü uçan aracı, Japon Havayolları, Hawai Havayolları ve Lockheed Martin gibi havacılık endüstrisi oyuncularının projeye yatırım yapmasıyla dikkate değer bir ilgi çekmiştir.

MONTE, sürdürülebilir hareketlilik ekosistemlerinin gelişimini teşvik etme taahhüdü doğrultusunda, araçların yanı sıra işletmeleri için gerekli olan tüm altyapıyı finanse etmeyi ve kiralamayı amaçlamaktadır; bu, şarj altyapısı, bataryalar ve liman iyileştirmeleri gibi ögeleri içerir.

İngiltere merkezli kiralama firması, düşük ve sıfır karbonlu hava hareketliliğinde etkin bir şekilde rol almış olup, son zamanlarda REGENT, denizcilik endüstrisinin karbon salınımını azaltmaya yönelik MONTE Maritime’i başlatmıştır. REGENT, bu anlaşma ile MONTE Maritime’in ilk işlemini temsil etmektedir

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika