spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Prof. Dr. Hidayet Buğdaycı vefat etti.

Seçtiklerimiz

Havacılık camiamızın başı sağolsun.

Prof. Dr. Hidayet Buğdaycı vefat etti.

Prof. Dr. Hidayet Buğdaycı ilkokulu Antakya’da okuduktan sonra girdiği Galatasaray Lisesi’ni 1967 yılında bitirdi. 1972 yılında İTÜ Makine Fakültesi Uçak Bölümünden yüksek makine-uçak mühendisi olarak mezun oldu. Üniversiteden sonra akademik kariyeri seçen Hidayet Buğdaycı 1980 yılında doktorasını İTÜ Makine Fakültesi Uçak İşletme Bilim dalında tamamladı. 1986 yılında İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde Uçak Mühendisliği Bölümü Uçak İnşaatı Anabilim Dalı Hava Ulaştırması ve İşletmesi Bilim dalında doçentlik tezini vererek doçent oldu. Daha sonra Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’na geçen Hidayet Buğdaycı, 1991 yılında burada Sivil Havacılık Anabilim Dalında profesör oldu.

Bibliyografya

Ulaştırma Uçaklarında Paralı Ağırlığın Kalkış Ağırlığına Kalkış Ağırlığının Yolcu Sayısına Oranlarının, Uçuş Menzili İle Bağıntılarının Etüdü (1972), Uçak Performanslarının Uçak İşletme Karakteristiklerine Etkisinin Etüdü (1980)


AirNewsTimes ailesi olarak; ülkemiz ve havacılık camiamıza emeği geçen merhum Prof. Dr. Hidayet Buğdaycı’nın değerli ailesi,dostları ve sevenlerine baş sağlığımızı iletiyor. Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyoruz. Mekânı cennet olsun.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika