spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

PLAY’in En Büyük Hissedarı Yeni CEO Olarak Atanırken Birgir Jónsson Havayolundan Ayrılıyor

Seçtiklerimiz

PLAY’ın En Büyük Hissedarı Yeni CEO Olarak Atanırken Birgir Jónsson Havayolundan Ayrılıyor

İzlandalı havayolu şirketi PLAY’ın CEO’su, 2021 yılında en üst düzey yönetici olarak katıldıktan sonra şirketten ayrılacak. PLAY, 17 Mart 2024 tarihinde Birgir Jónsson’un bir işten çıkış anlaşması imzaladığını ve PLAY’ın en büyük hissedarlarından biri olan Einar Örn Ólafsson’un CEO olarak görev alacağını duyurdu. Ólafsson, 2021 Nisan ayından beri yönetim kurulu başkanı olarak görev yapıyordu ve şimdi Mart 21, 2024 tarihinde PLAY’ın Olağan Genel Kurulu’nda yapılacak seçimlerde bir yönetim kurulu üyeliği için adaylığını geri çekti.

“Bu yeni role gerçekten sabırsızlanıyorum. Birkaç yıldır Birgir’in güçlü liderliği altında harika bir başlangıç dönemi yaşadıktan sonra, Şirket şimdi bir dönüm noktasında. Şirketin en büyük hissedarı olarak, yatırımımı tamamlamak istiyorum. PLAY’ın operasyonlarına ve çalışanlarına çok hakimim ve ileriye dönük operasyonda bol fırsatlar ve heyecan verici projeler olduğunu görüyorum,” dedi Ólafsson. Ayrıca, “Yönetim Kurulu’nun bana duyduğu güven için PLAY’a teşekkür etmek isterim ve bu süreçte Birgir’in PLAY’a katkıları için teşekkür etmek ve bu geçen yıllarda keyifli ve üretken işbirliğimiz için teşekkür etmek isterim,” şeklinde ekledi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

PLAY airlines (@playairlines)’in paylaştığı bir gönderi

İzlandalı havayolu şirketi 2019 yılında Arnar Már Magnússon ve Sveinn Ingi Steinþórsson tarafından WAB air olarak kurulmuş ve o yılın sonunda adını PLAY olarak değiştirmiştir. Ocak 2024 itibarıyla, PLAY Avrupa genelinde 40’a yakın destinasyonu ABD ve Kanada’daki beş havaalanıyla bağlamaktadır. PLAY’ın filosunda altı A320neo ve dört A321neo olmak üzere kiralık anlaşmalarla on uçağı bulunmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika