spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Pilotsuz uçakları, bu sene görebilmemiz mümkün

Seçtiklerimiz

Henüz çok net olmayan duyumlara göre Boeing havacılık şirketi pilotu olmayan uçaklar geliştirecekmiş. Pilotsuz uçakları, bu sene görebilmemiz mümkün olabilir.
 
Bu haberin, henüz çok da güvenilir bir kaynağı yok. Ancak, Fransa’nın başkentinde yapılacak olan Paris Air Show öncesinde ünlü havacılık şirketi Boeing’in pilotsuz bir uçak tanıtacağı konuşuluyor.

Ancak, uçakların kontrol sistemlerinde çalışıyor olmasını pek de yadırgamadığımız otomatik pilot sistemlerinin büyük bir atlama yaparak "A noktasından B noktasına" uçabiliyor olması başka, dev bir yolcu uçağında kalkıştan iniş anına kadar hiçbir şekilde pilot desteğine ihtiyaç duymayacak olması bambaşka bir durum.

 
Eskiden uçakların pilot kabinlerinde bulunan pilot görevli sayısı 4 iken, bu rakam üç pilota düşürülmüş bununla beraber, uçakların havalanma ve iniş sistemlerinde otomatik kontroller, araç seyir ve iniş kalkışları büyük oranda geliştirilerek nerdeyse tamamen kusursuz hale getirilmişti.
 
Boeing’in bu çıtayı biraz daha yükseğe taşıyabilecek olması, tüm havacılık kontrol sistemlerinin gelişmesi göz önüne alındığında çok da imkansız gibi durmuyor. Ama yine de insan haberi okuyunca, ensesindeki tüyler ürpermiyor değil. Sanki bu durumun avantajları ve dezavatajları bir kağıda dökülse daha iyi olacak gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika