spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

PIA Uçuş Görevlisi Kanada’da Kayboldu: Sorunların Kaynağı Göç Politikaları mı?

Seçtiklerimiz

PIA’dan Kanada’da Kaybolan Sekizinci Uçuş Görevlisi: PIA, Kanada’da Liberal Göç Politikalarını Suçluyor

Toronto’daki bir mola sırasında, bir kadın uçuş görevlisi, Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA) ekibinden Kanada’da kaybolan son mürettebat üyesi oldu.

Havayolunun sözcüsü, Faiza Mukhtar adlı PIA uçuş görevlisinin, Islamabad Uluslararası Havalimanı’ndan Toronto Pearson Uluslararası Havalimanı’na gerçekleşen PK 781 seferi için görevde olduğunu ve uçuşun 18 Ocak 2024 tarihinde Toronto’ya indiğini söyledi. Mukhtar, ertesi gün Toronto’dan Karachi Uluslararası Havalimanı’na gitmek üzere PK 784 seferine katılması planlanmıştı. Ancak Mukhtar göreve gelmedi ve yerinde bulunamadı. Ne yazık ki, uçuş görevlilerinin “kaybolması”, Pakistan Uluslararası Havayolları için olağan bir durum değil.

Son iki yıl içinde en az sekiz uçuş görevlisi, havayolunun Kanada’daki mola sırasında kayboldu.

Aralık 2023’te, havayolu Kanada uçuşları için daha sıkı kurallar getirdi, bunlar arasında sadece 50 yaşın üzerindeki uçuş görevlilerini görevlendirmek ve molalarda mürettebatı daha sıkı denetlemek bulunuyordu.

Havayolu, sözcüsü aracılığıyla kaybolmaları Kanada’nın hoşgörülü göç politikalarına ve liberal sığınma prosedürlerine bağladı. “Havayolu tarafında bir başarısızlık yok çünkü bunu sınırlamak için en sıkı çabayı göstermeye çalıştık. Ancak Kanada’nın yasaları o kadar liberal ki bu önlemler etkisiz hale geliyor.”

sözcü, Orta Doğu medya kuruluşu The Media Line’a açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği Mülteciler (UNHCR) verilerine göre, Kanada, güvenli olmadığına inandığı belirli ülkelere sığınmacıları sınır dışı etmiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika