spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Pegasus, Malev Havayolları için kolları sıvadı

Seçtiklerimiz

Kırmızı bibere kiremit tozu, zeytinyağına kanola, dönere tavuk derisi, ekmeğe karbonat, yoğurda jelatin ve kıymaya tavuk eti karıştıran uyanıkların yeni bir hilesi daha ortaya çıktı. Maliyetleri düşürmek ve daha fazla kâr elde etmek isteyen bazı üreticilerin, Amerika’dan aldıkları ‘nennet kazein’in (süt proteini) içine bitkisel protein karıştırarak kaşar peynirine kattığı iddia ediliyor. 14-15 lira arasında satıldığı için rağbet görmeyen nennet kazein, 1-2 lira değerindeki bitkisel protein ile karıştırıldığında 8 liraya alıcı buluyor. Sektörün önde gelen temsilcileri, özellikle kaşar ve yoğurda palm yağı ile iç yağının da karıştırıldığına dikkat çekerken, Tarım Bakanlığı’na denetimleri artırma çağrısında bulunuyor.

       

Macar gazetesi, Esas Holding’in Türkiye’nin en büyük ucuz havayollarından Pegasus Hava Yolları’nın sahibi olduğunu, Türk holdingin Malev’in hisselerini almak için harekete geçtiğini belirtti. Napi Gazdasag, Esas Holding’in Malev’in yüzde 5’lik hissesini elinde tutan Rus Vnyesekonombank’tan alınmasını beklediğini, Macar devletinin Rusların elinde bulunan bu hisseleri aldıktan sonra Türk şirketi ile toplantılara başlayacağını kaydetti. Ancak, Esas Holding’den konuyla ilgili yalanlama geldi.

       

Şirket, satış süreciyle hiçbir ilgileri olmadığını açıkladı. Bu arada holdingin başında Ali Sabancı ve Emine Kamışlı bulunuyor. Şirket aynı zamanda Almanya’nın ikinci büyük havayolu şirketi Air Berlin’in yüzde 15,3 hissesinin sahibi.

       

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika