spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Paris Charles De Gaulle Havalimanı’nda Soygun

Seçtiklerimiz

Fransa’nın dünyaca ünlü markası Louis Vuitton’un, 10 koli çantası Paris’in Charles de Gaulle Havalimanı’nda maskeli 5 kişi tarafından çalındı. AFP’nin haberine göre, kol çantası, bavul ve evrak çantasından oluşan koleksiyon 400 bin 760 dolar (755 bin TL) değerindeydi. Cuma geceyarısından sonra yaşanan olay havalimanının nakil departmanında meydana geldi. Beş kişilik bir çete, departmanın güvenlik görevlisi ve Louis Vuitton’un dört yetkilisini etkisiz hale getirerek rehin aldı. Hırsızlar daha sonra 10 koli çantayı kamyonlara yükledikten sonra izlerini kaybettirdi.
 
Moda akımlarına yön veren Louis Vuitton, bugüne dek hemen hemen tüm ürünlerine desen yaptığı özel logosuyla tanınıyor. Marka, ürünlerinin taklit edilmesini kendi atölyelerinde hazırladığı detaylar sayesinde önlemeye çalışıyor. Soygunun da taklit piyasası tarafından çantanın özelliklerini çalmak için işlendiği düşünülüyor.

Amerikalı tasarımcı Marc Jacobs’un da ilkbahar-yaz 2012 koleksiyonunun tamamı iki hafta önce Paris’ten Londra’ya giden bir trenden çalınmış, modacı zor zamanlar geçirmişti. Aynı ay içerisinde önemli modaevlerine ait koleksiyonların çalınabilmesi, moda çevrelerinde güvenlik zaafı ve endişesi doğurdu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika