spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Papa uzayla bağlantıya geçti

Seçtiklerimiz

Amerikan Endeavour uzay mekiği, tarihi bir ana ev sahipliği yaptı. Papa 16. Benediktus, uydu kanalıyla astronotlarla canlı bağlantı kurarak, bilim yoluyla barışa hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Papa, aralarında İtalyan astronotlar Albay Roberto Vittori ve Paolo Nespoli’nin de bulunduğu astronotlara, "Sevgili astronotlar, böyle bir fırsata sahip olduğum için mutluyum. Sizinle konuşmak beni çok onurlandırdı" diye seslendi.

Bilim yoluyla barışa hizmet ettikleri için astronotlara teşekkür eden Papa, "İnsanlık büyük bir bilimsel ve teknolojik uygulamalar döneminden geçiyor. Sizler geleceğe yeni olanaklar sağlayan bu teknolojinin temsilcilerisiniz. Tüm hayatınız boyunca gösterdiğiniz cesaretinize ve bağlılığınıza hayranım. Görevinizin başarıyla sonuçlanmasını diliyorum" diye konuştu.

Yukarıda Dünya’dan farklı bir bakış açısı olduğunu söyleyen Papa 16. Benediktus, "İnanıyorum ki yukarıda olmak, kökenlerimizi yansıtan bir maceradır. Gökler bize yaratma üzerine düşündürebilir" dedi. Papa, uzay istasyonunda bulunduğu sırada annesinin ölüm haberini alan astronot Paolo Nespoli’ye başsağlığı dileyip, annesi için dua ettiğini söyledi. Endeavour, ABD’nin Atlas Okyanusu’na nazır Florida uzay üssü Cape Canaveral’dan Nisan ayında fırlatılmıştı.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika