spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ordu-Giresun Havaalanı için pürüz kalmadı

Seçtiklerimiz

Canikli, yaptığı açıklamada, 12 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimler için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Seçim gezilerinde hem 8,5 yıllık iktidarlarında yaptıkları çalışmaları anlatmak hem de önümüzdeki dönemde yapacakları projeleri Giresun halkına anlattıklarını vurgulayan Canikli, yaptıkları ziyaretlerde kendilerine olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Ordu-Giresun Havaalanı projesinin ihale aşamasında sona yaklaşıldığını belirten Canikli, havaalanının temelinin atılmasında 3 aylık bir gecikmenin söz konusu olduğunu, temelin seçim sonrasına bırakıldığını dile getirdi.

Projenin ön yeterlilik ihalesinin 4 Mart’ta yapıldığını vurgulayan Canikli, şöyle dedi: "Teklif veren 7 firma yeterlilik hakkı elde etti. Bu havaalanı 270-300 milyar liralık çok önemli ve büyük yatırım. Dünyada da örneği çok az olan bir yatırım. Yöntem itibariyle dolgu üzerine oturtulacak pist. Dünyada çok az örneği var. Böyle güzel muhteşem bir proje olacak. 4 Mart’ta birinci aşama ihalesi yapıldı. 7 firma belirlenmiş ve ön yeterliliği almış durumda. Şimdi bu 7 firma 30 Mayıs’a kadar tekliflerini verecek. 30 Mayıs’ta da teklifler açılacak ve ihale bitmiş olacak. Biz Mart itibariyle temel atacağımızı söylemiştik. 3 aylık gecikme söz konusu. Bunu kabul ediyoruz. Onun da temel nedeni, bu yatırım programına alınmasındaki süreç. Özellikle teknik nedenlerle DLH ile Devlet Planlama Teşkilatı arasındaki bürokrasiden gecikme oldu. Çok sıkıştırırsak Haziran’ın 10’unda temeli atabiliriz. Ama o zaman da doğal olarak sanki seçim yatırımı gibi algılanır. O yüzden temel atmayı seçim sonrasına bıraktık."

 

Ordu-Giresun Havaalanına bitti gözüyle baktıklarını ifade eden Canikli, "Çünkü gelinen nokta son aşama. İhale, başlangıç aşamasında değil. Bu tür yatırımlarda ihale son aşamalardan bir tanesidir. Biz önemli bir aşamanın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bu süreci de hiç kimse geriye çeviremez. Allah’ın izniyle bu iş bitmiştir. 2014’te de havaalanı bitmiş olacak. 2014’de uçakların inip kalkmış bir havaalanı haline gelmiş olacak." dedi.

 

Canikli, Ordu-Giresun Havaalanı’nın yapımı için büyük mücadeleler verdiklerini, sonuçta projenin hayata geçirilmesi noktasında başarılı olduklarını aktararak, "Kamuoyunda ‘Giresun yatırım alamıyor’ denmekte. Giresun alıyor, başkaları alamıyor. Havaalanını Giresun aldı. Bizden önce alamadı. Ama biz aldık. Parası tamamlanmış, yatırım programına girmişse bu iş bitmiş demektir." diye konuştu.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika