spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Omsan Air Havacılık Sektöründe

Seçtiklerimiz

Entegre lojistik hizmetler sunan Türkiye nin lojistikteki lider kuruluşlarından OMSAN, kurduğu havacılık şirketi ile büyümesini sürdürüyor

 

 

1978 yılında bir OYAK iştiraki olarak kurulan OMSAN Lojistik, sektörüne yeni hizmetler sunabilmek amacıyla kurduğu havacılık şirketini çatısı altına aldı. İlk olarak Amerikan Sikorsky imalatı S-76C+ tipi bir helikopter satın alan OMSAN Havacılık ın filosu, 2009 da teslim alınacak S76-C++ tipi bir helikopter ile büyümesini sürdürecek.

Hızı saatte 260 km, havada kalış süresi 2 saat 15 dakika ve menzili yaklaşık 600 km. olan helikopter, ileri teknoloji kullanarak uçak imal eden ve bir dünya devi olarak müşterilerine azami uçuş güvenliği ve konforu sağlayan Sikorsky imzasını taşıyor. VIP yolcu taşımacılığı için üretilmiş helikopter; 2 pilot ve 7 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Deneyimli uçuş ekibi ile OMSAN Havacılık hava taksi hizmeti sunacak.

OMSAN Lojistik ve OMSAN Havacılık Genel Müdürü; Osman Küçükertan,  Şirketimiz VIP yolcu taşımacılığı alanında hizmet sunmak üzere kurduğu OMSAN Havacılık ı çatısı altına almanın gururunu yaşıyor. Önümüzdeki yıl ikinci bir helikopter alarak filo yatırımlarımıza devam edeceğiz  dedi. Ayrıca, Küçükertan, VIP yolcu taşımacılığının; hızla büyüyen bir sektör ve OMSAN ın; lojistik sektörünün yenilikçi çözümlerini uygulamayı ilke edinmiş bir şirket olması sebebiyle bu yöndeki yatırım kararını almış olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika