Kısıtlı bütçe ile en iyisini yapmaya çalıştık. Öncelikle öğrencilerimiz Tinkercad programı kullanarak kendi Frame’lerini hazırladılar. Frame’mizi 3D yazıcıyla kendimiz bastık. Görüldüğü üzere okulumuzun adı frame üzerinde yazıyor. Sonra ihtiyacımız olan elektronik parçaları internetten sipariş ettik. İlk olarak Racerstar 1806 motorlar kullandık.
Sp Racing f3 bir uçuş kontrollüsü kullandık.Blheli 20A elektronik hız kontrolcüsü ekledik. Flysky iA6B Alıcı ile Kuman’da bağlantısı sağladık. Bir FPV Kamera takıp, Lipo pil ile gücümüzü verdik. FPV Verici kullanarak uçuş görüntülerini canlı yayın yaparak VR gözlüğe ve tablete aktardık.
Betaflight ve Blhelisuite programlarını kullanarak quadcopter’imizi uçuşa hazır hale getirdik. Sonra uçuş çalışmalarına başladık. Öğrencilerimiz şu aşamada, üç boyutlu uçuş simülasyonları ile gerçek quadcopter uçurma alıştırmaları yapıyorlar. Ayrıca Biga Türk Hava Kurumu’ndan quadcopter uçurmak için eğitim desteği alıyoruz. Birkaç ay içerisinde öğrencilerimiz uçuş eğitimlerini tamamlayacaklar” dedi.




