spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

O uçak 12 saat sonra havalandı

Seçtiklerimiz

Morales’in Viyanda’daki bekleyişi yaklaşık 12 saat sürdü.

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu’na katılan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales’in uçağı, Moskova’da bulunduğu bilinen eski CIA ajanı Edward Snowden’ın içinde bulunduğuna dair iddialar üzerine Viyana’ya indirilmişti.

Morales’in uçağının, arandıktan sonra tekrar havalandığı belirtildi. Yapılan aramada Snowden’ın uçakta olmadığı anlaşıldı. Morales’in uçağı TSİ 01.00 sularında zorunlu iniş yapmıştı. Yaklaşık 12 saat sonra uçağın yeniden havalandığı açıklandı.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu NSA’nın, küresel istihbarat planlarını ortaya çıkaran Snowden, Hong Kong’tan Rusya’ya geçtiğinden bu yana ABD ve müttefiklerinin yakın takibi altında.

Morales’in zorla indirilen uçağı.

21 ülkeden sığınma talebinde bulunan Snowden’ın, Morales’in uçağında buunduğuna dair iddialar ortaya atılması üzerine, Portekiz ve Fransa hava sahasını kapatmıştı.

Viyana Uluslararası Havaalanı’nda açıklama yapan Avusturyalı ve Bolivyalı yetkililer, Snowden’ın uçakta olduğu iddiasının doğru olmadığın açıkladı.

Bolivya, Fransa ve Portekiz’in yanı sıra, İspanya ve İtalya’yı da hava sahalarını Devlet Başkanı Morales’in uçağına kapatmakla ve uçuşuna izin vermemekle suçladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika