spot_img
spot_imgspot_img
13 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Norwegian Air, 88 Airbus uçağı için büyük siparişi iptal etti

Seçtiklerimiz

Avrupa tarihindeki en büyük uçak siparişinden en büyük iptal işlemine kadar: Zor durumdaki düşük maliyetli havayolu Norveçli, Airbus’tan siparişini tamamen iptal etti.

Norveçli havayolu Norwegian Air, Airbus’tan 88 uçak siparişinin tamamını iptal etti . Bir şirket sözcüsü Cuma günü duyurdu.

Reuters’ın verdiği bilgiye göre, iflasın yeniden yapılandırılması sürecinde olan havayolu ile uçak üreticisi siparişi iptal etme kararı aldı.

Norveç’in Airbus’a 850.000 doların biraz altında borcu var. Ayrıca Airbus, uçak teslim etmek zorunda kalmadan önceden yapılmış olan avans ödemelerini de alıkoyar.

Avrupa tarihindeki en büyük uçak siparişinin bir parçası olarak, Airbus A320neo modelinin orijinal 100 uçağının, o zamanlar hızla büyüyen düşük maliyetli havayolu tarafından 2012 yılında atanması sunuldu .

Buna , Avrupa’dan 737 Max için ilk sipariş dahil 122 Boeing makinesi de dahildi . Norveç filosu hala yalnızca Boeing uçaklarından oluşuyor. Norveç ayrıca, 97 uçağı hala olağanüstü olan Boeing siparişinden kurtulmak istiyor. Bu, Haziran 2020’de açıklandı . Boeing iptali henüz onaylamadı.

Norveç’in açıkladığı gibi, 2020’nin dördüncü çeyreğinde 12,8 milyar Norveç kronu (1,2 milyar euro) değer düşüklüğü kaydedildi. Sonuç olarak, şirket 16,6 milyar Norveç kronu (1,6 milyar euro) kaybetti.

Dönem içinde, korona salgını ve seyahat kısıtlamalarının ardından sadece 574.000 müşteri Norveçli ile uçtu, bu da geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 92’lik bir düşüşe karşılık geldi. Norveç filosundaki 131 uçaktan ortalama olarak sadece 15’i hizmet veriyordu.

Görünürde devlet yardımı

CEO Jacob Schram , “Finansal olarak daha güvenli ve daha rekabetçi bir havayolu şirketi olarak ortaya çıkabilmek için daha iyi bir müşteri teklifi sunmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz,” dedi CEO Jacob Schram .

Filodaki 78 uçak azaltımı planlandığı gibi ilerliyor ve 2021’in ikinci çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Bununla birlikte şirket, borçlarını ve yükümlülüklerini Mart ayı sonuna kadar yeniden yapılandırmazsa iflas edeceğinden korkuyor. 30 Eylül’de 66,8 milyar NOK olan toplam borç Aralık ayı sonunda 56,2 milyar NOK’a geriledi.

Schram, “2020, tüm havacılık endüstrisi ve Norveç için son derece zor bir yıl oldu” diye özetledi. Son çeyreğin sonucu bu nedenle şaşırtıcı değil.

Havayolu artık gelecekte uzun mesafeli uçuşlar sunmayacak ve bunun yerine Avrupa ve özellikle İskandinavya’daki kısa mesafeli rotalara odaklanmak istiyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika