spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

NATO bu uçağın peşinde

Seçtiklerimiz

Gerçekte nakliye uçağı olarak üretilen pervaneli C-130 uçaklarına, birinci Irak savaşında kullanılmak üzere ağır silahlar ve füzeler monte edilerek, her türlü yer hedeflerine karşı tam bir “Terminatör” (yok edici) niteliği kazandırıldı. Bu uçaklar savaş alanında son derece etkili oldu. Bunun üzerine Pentagon, bu uçakların kullanımını yaygınlaştırdı.

Rasmussen’in bu uçakların peşine düştüğü sırada, Washington Post, NATO kuvvetlerinin, güdümlü bomba ve diğer tip mühimmatın sıkıntısı çektiğini yazdı. Üst düzey yetkililere dayanarak haberini veren gazete, ittifakın bu mühimmat sıkıntısının, İttifak üyesi ülkelerin göreli olarak orta çaplı bir askeri operasyonun uzun süreli devam ettirilmesindeki sınırlarını ortaya koyduğunun altını çizdi.

Gazete, mühimmat sıkıntısının kaynağını belirtmedi. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, NATO müttefiklerinin isyancıları finanse etmenin yolunu aradıklarını söyledi. Clinton, Berlin’deki NATO dışişleri bakanları toplantısından sonra yaptığı açıklamada, “Muhalefetin yardıma çok ihtiyacı var. Organizasyon açısından, insani açıdan ve askeri açıdan” dedi.

Clinton, “Bu yardımın en iyi nasıl yapılabileceği konusunda tartışmalar sürüyor. Kim hangisini yapmak istiyor. Ayrıca muhalefeti finanse etmenin yollarını araştırıyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika