spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

NASA, Twitter’a uzay istasyonunu kurdu

Seçtiklerimiz

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA 2008’den bu yana Twitter hesabına sahip ve tüm duyurularla keşiflerini Twitter üzerinden takipçileriyle paylaşıyor. NASA şimdi de takipçilerini ana üssünde ağırlamak için Twitter üzerinden kampanya başlattı. 1 milyona yakın NASA Twitter takipçisi şimdi merak edilen dünyayı kendi gözleri görmek için Tweetup’ı bekliyor.

NASA Twitter hesabını açtığı 2008 yılında Mars Phoenix görevi sırasında  yapılan otomatik güncellemeler sayesinde bilim kategorisinde “Shorty” ödülü kazanmıştı. Başarılı Twitter kampanyalarına verilen bu ödülün hemen ardından 2009 yılında astronot Michael Massimino Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ)Tweet atarak bir ilki daha gerçekleştirmiş oldu.

2008 yılından bu yana NASA astronotları hem kurumsal olarak, hem de kendi şahsi hesaplarından NASA sayfasına Tweet atmayı sürdürüyor. Ancak 2008 yılındaki ödülden sonra günümüze kadar pek bir canlılık yaşandığı da söylenemez. Belki de bunda NASA’nın Twitter hesabının hack’lenmesinin de payı vardır ama bu konuda emin değiliz. NASA durgunluk dönemini son Son Tweetup’ı (Twitter dilinde takipçilerle buluşma) ile atlatmayı hedefliyor. Uzay ve Havacılık Dairesi, 28-29 Nisan tarihlerinde Endeavour uzay mekiğinin uçuşuna tanık olmak üzere 150 takipçisini Kennedy Uzay Üssü’nde ağırlayacak.

Sadece 10 gün sonraki etkinliğe katılmak isteyenler Twitter’dan NASA’yı takip ederek, bu linkten şahsen başvuru yapması gerekiyor. Kim bilir belki şanslı 150 kişi arasına girerek Florida’dan mekiğin fırlatılışını “dünya” gözüyle görebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika