spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Miad Tur, Irak Havayolları ile sözleşmesini uzattı

Seçtiklerimiz

Miad Tur, Irak Havayolları ile 3 yılık olan sözleşmesini 5 yıla çıkardı.  Irak Ulaştırma Bakanlığı’nın ve Irak Havayolları’nın Miad Tur’un hizmetlerinden duyduğu memnuniyetin bir yansıması olan yeni sözleşme ile Miad Tur, 2017 yılına kadar  Irak Havayolları’nın Türkiye’deki tüm havacılık alanındaki hizmetlerini yürütecek.  Konu ile ilgili Bağdat’a giden Miad Tur Genel Müdürü Sayın Aslı Topçu ve Bilet Satış Sorumlusu Sayın Neval Derveş düzenlenen bir tören ile yeni sözleşmeyi imzaladı. İmza törenine Irak Havayolları Genel Müdürü Kaptan Saad Mehdi Al  ve Irak Havayolları Genel Müdür Yardımcısı Abdulmecid Al Amiri de katıldı.  

Irak Ulaştırma Bakanlığı  ve Irak Havayolları tarafından Miad Tur, diğer ülke temsilciliklerine örnek gösterilirken, şirkete özel teşekkür dilekleri iletildi.  Miad Tur, Irak Havayolları temsilciğini 2012 Ağustos ayında alarak hizmet vermeye başlamıştı. Miad Tur, GSA hizmetleri kapsamında Irak Havayolları’nın Türkiye’de Temsil – Gözetim hizmetini de yürütüyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Bağdat’a aylık 60  seferi bulunan Irak Havayolları 60 ek sefer düzenleyerek tarihi bir başarıya imza atmıştı.  Uçakların planlandığı saatte ve zamanda uçması ise yolcular tarafından büyük takdir toplamıştı.

Daha önce sadece İstanbul’dan Irak’a seferleri bulunan Irak Havayolları, son bir yıl içerisinde Ankara, Antalya ve Gaziantep uçuşlarını başlattı. İstanbul’dan İstanbul-Bağdat arası karşılıklı her gün uçuş yapılırken, Erbil’e haftada 3 gün, Basra ve Necef’e haftada iki gün karşılıklı sefer düzenleniyor. Süleymaniye’ye ise yaz aylarında karşılıklı 2 gün sefer bulunuyor. Ankara’dan ise Bağdat ve Erbil’e haftada iki gün sefer düzenleniyor. En son açılan Gaziantep-Erbil arası uçuşlar ise bölgede büyük memnuniyetle karşılandı.

Mevcut uçak filosunu da yenileyen Irak Havayolları, yeni nesil Boeing 737-800 tipi ve Boeing 787 Dreamliners  tipi uçaklarla  çok sayıda yurtdışı uçuşlarına da başladı.  Türkiye, Almanya, İngiltere, İsveç, Danimarka, Mısır, İran gibi 26 yurtdışı noktasına uçuşu bulunan Irak Havayolları yakın bir gelecekte, Çin ve Azerbaycan uçuşlarına da başlayacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika