spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Merkel havacıların kâbusu oldu

Seçtiklerimiz

çakla seyahat edecek yolcular 1 Ocak 2011 den itibaren ekstra olarak çevre vergisi de ödeyecek. Önceden yapılan rezervasyonlarda da geçerli olan vergi, yolculara Avrupa’daki destinasyonlarda 8 euro, Asya ve Afrika destinasyonlarında 25 euro ek maliyet getiriyor. 

       

“Ekolojik Hava Trafiği Vergisi” denilen uygulama, Alman devletinin Şansölye Angela Merkel tarafından açıklanan tasarruf planları kapsamında hayata geçiriliyor. Merkel, ülkenin bulunduğu zor finansal durumdan çıkması için 2014’e kadar 80 milyar euro tasarruf etmeleri gerektiğini açıklamıştı. Uçak çevre vergisinden de yılda 1 milyar euro bekleniyor.
         
        Vergiye tepki gösteren Alman havayolu şirketleri, kararı bir felaket olarak değerlendirdi. Lufthansa ve Air Berlin, hükümetin bindiği dalı kestiğini iddia etti. Lufthansa, verginin ülkenin havacılık sektörünü zayıflatacağını ve yolcuların Almanya’yı pass geçip başka ülkelerin havaalanlarını kullanacağına dikkat çekti. Alman Havayolları Derneği de, yeni verginin ülkenin havacılık sektöründe binlerce iş kaybına yol açacağını savundu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika