spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Mardin’den cenazeler THY ile gönderilecek

Seçtiklerimiz

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Türk Hava Yolları (THY) arasında, cenazelerin içhat uçak kargo ile taşınması protokolü imzalandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi ile THY arasında imzalanan protokol gereği, mardin il genelinde vefat eden ve il dışına gidecek olan cenazelerin nakilleri THY tarafından gerçekleştirilecek.

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Daire Başkanlığı; Vatandaşların acılarını bir nebze de olsa paylaşarak zor zamanlarında destek olabilmek, cenazelerinin diğer illere havayoluyla nakli için THY ile protokol imzaladıklarını belirtti.

Karayoluyla şehir dışı illere cenaze nakil işlemlerinin de yapıldığı belirtilen açıklama şöyle:
‘‘1500-1600 km’yi bulan mesafelere de uzak illerimize cenazeleri ücretsiz gönderiyoruz.

THY uçaklarının kargo bölümünden istifade etmek ve vatandaşların daha rahat ve hızlı bir şekilde cenazelerinin nakillerinin yapılması sağlanmaktadır.

Uzak mesafelere gidecek olan cenazelerimizi, yaptığımız protokol gereği bedelini belediyemiz ödemek koşuluyla, belediyemizin bir hizmeti olarak havayolu aracına teslim ederek defin edileceği yere bir an önce ulaştırmaktır.

Cenaze nakilleri Mardin’den direk uçuş bulunan illere, ya da direkt uçuş olmayan illere aktarmalı olan tüm uçuşlar ile nakilleri THY tarafından koordineli bir şekilde hızlıca ulaştırılacaktır.’’

Açıklamada, cenazelerin nakillerinde iller arası karayolu ile kış aylarında çok riskli olduğu ayrıca işgücü, zaman kaybı ve mali külfetin olduğu, cenazelerin havayolu kargo ile taşınmasının daha uygun olacağı dile getirildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesince desteklerinden dolayı THY’ye teşekkür edildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika