spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Maeve Aerospace, Hibrit-Elektrik İle Güçleniyor: M80 İle Sürdürülebilir Havacılıkta Yeni Bir Dönem

Seçtiklerimiz

Maeve Aerospace, Yeni Hibrit-Elektrik Uçağı M80’i Tanıttı: Kapasite ve Menzil İki Katına Çıkıyor

Hollandalı start-up Maeve Aerospace, yeni bir 80 kişilik hibrit-elektrik uçak tasarımını tanıttı. Daha önce, Maeve Aerospace, Maeve01 adını verdiği 44 kişilik tamamen elektrikli bir konsept üzerinde çalışıyordu.

Bu duyuruyla Maeve, tamamen elektrikli bir uçak yerine düşük karbonlu havacılık için hibrit-elektrik bir yaklaşım benimseyen diğer uçak geliştiricilerine katıldı. Hibrit-elektrik teknolojisine geçiş, hizmete girişi beklenen tarihi 2031’e kadar iki yıl erteleyecek. Ancak karşılığında, yeni uçak sadece Maeve01’in kapasitesini değil, aynı zamanda menzilini de (400 deniz mili veya 1,482 km) iki katına çıkaracak. Maeve, M80 adını taşıyan bu yeni uçağın, geleneksel bir yolcu uçağına göre %40 daha az enerji tüketmesini iddia ediyor. Temiz bir tasarım ve yüksek irtifada çalışırken motor termal optimizasyonunun, enerji verimliliğine katkıda bulunması bekleniyor. Start-up, bu tasarımı bölgesel jetler ve turbopropellerin potansiyel bir yerine koyma amacında.

Maeve ayrıca yeni uçak modelini tanıtmanın yanı sıra, Almanya’ya taşındığını duyurdu ve gelecekteki üretim tesisinin bulunacağı yer olarak Münih’e yakın Oberpfaffenhofen’i seçti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika