spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lyon ve Paris ‘te gökyüzü kuşların

Seçtiklerimiz

Fransa’da havaalanı güvenlik görevlileri greve gidince Paris ve Lyon’da hava ulaşımı büyük ölçüde aksadı. İki havaalanında da geliş yönündeki seferlerde aksama olmazken gidiş seferlerinde tam bir karmaşa yaşanıyor. Ülkenin en büyük 4. havalimanı olan Lyon Saint Exupery havaalanında pazar sabahı seferlerinin hiçbiri yapılamazken akşam 19’a kadar planlanan 125 seferden de ancak 46’sının yapılabilmesi bekleniyor. Yolcular sıkıntı içerisinde fakat başlıca şikayet yetkili merci bulamamak:
 
“Bize tek söylenen bugün gidin yarın gelin oldu. Biz de öye yaptık. Neyseki yakında oturuyoruz. Böyle devam ederse Marsilya’dan gideceğiz.”
 
“Bize bir telefon numarası verdiler ama kimse cevap vermiyor. biz 2.200 euro verdik. Daha fazla verenler de var, tatilimiz berbat oldu.”
 
Benzeri bir durum da İspanya’da yaşanıyor. İspanyol İberia Havayolu pilotlarının grevi sebebiyle Madrid havaalanında da alışılmamış bir sessizlik hakim. Pilotlar Iberia’nın low cost uygulaması(düşük fiyatlı uçuşlar) başlatacak olmasını protesto ediyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika