spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lufthansa yeni havayolu şirketi kurdu

Seçtiklerimiz

 Alman Havayolları Lufthansa’nın ilk önce Türk Hava Yolları ile uzun mesafeli uçuşlar için kurmayı planladığı, ardından ortak şirketleri SunExpress ile hayata geçirilmesi kararı alınan Eurowings projesinde yeni bir adım atıldı.

 

Mart ayında ITB Berlin turizm fuarında kuruluşu duyurulan Eurowings’in Avrupa uçuşları bacağı için “Eurowings Europe” (Eurowings Avrupa) adı altında bir şirket kuran Lufthansa, bu şirketin merkezi olarak beklenenin aksine Avusturya’nın başkenti Viyana’yı seçti.

Avrupa içi uçuşlar için düşünülen Eurowings Avrupa “ucuzcu” olarak da adlandırılan düşük maliyetli havayolu olarak fiyat odaklı müşteriye hitap edecek.

Eurowings Avrupa’nın kuruluşunun, geçtiğimiz yıl grevler dizisine sahne olan Lufthansa Grubu bünyesindeki pilotlar arasında ise rahatsızlığa yol açtığı ifade ediliyor. Lufthansa pilotlarının, Viyana’da kurulan Eurowings Europe GmbH’nın kuruluşunu, özellikle yeni şirketin çalışanlarının emeklilik primlerine yüzde 2-2,5 oranlarında zam yapılması nedeniyle “provokasyon” olarak nitelendirdikleri belirtiliyor.

 

Lufthansa’nın, Eurowings Avrupa’nın başka şubelerini Avrupa’nın farklı kentlerinde açacağı bildirildi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika