spot_img
spot_imgspot_img
11.5 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Lufthansa uçak filosunu modernleştiriyor

Seçtiklerimiz

Alman Lufthansa grubu, 10 yeni uçak satın alarak filosunu modernleştirmeyi hızlandırıyor. Pahalı ama yakıt tüketiminde cimri olan yeni uçaklar, kısa, orta ve uzun menzilli hatlarda eski model uçakların yerini alacak.

Deutsche Lufthansa AG, beş Airbus A350-900 ve beş Boeing B787-9 olmak üzere 10 uzun menzilli uçak satın alma kararı verdi. Bu uçaklar, Lufthansa tarafından işletilecek ve grubun en önemli markası olan Lufthansa’nın 5 yıldızlı premium hizmetlerini takviye edecek.

Lufthansa grubu bünyesinde operasyonel olan Havayolları firmalarının filosunun uzun vadeli yenilenmesi programı bağlamında 10 yılda toplam 175 yeni uçak teslim edilecek.

Deutsche Lufthansa AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Carsten Spohr, “Bu zor zamanlarda bile Lufthansa’nın daha modern, daha verimli ve daha az kirleten filoya sahip olması için yatırım yapmaya devam ediyoruz.

Paralel olarak, uzun menzilli filomuzun öngördüğümüzden daha hızlı biçimde modernizasyonuna devam ediyoruz. Yeni uçaklar, türlerinin en modernleri. Bir dünya lideri olarak rolümüzü, özellikle çevreye karşı sorumluluk duyduğumuz için, son teknoloji ürünü yüksek kaliteli uçaklar ve son teknoloji filo ile daha da genişletmek istiyoruz” dedi.

Boeingler

İlk Boeing 787-9’ların gelecek kıştan itibaren filoya katılması bekleniyor. Diğerleri de 2022’nin ilk altı ayında gelecek. Alman firmasının satın alma kararı, Boeing 787-9 ve Boeing 777-9 uçakları için verilen kesin sipariş sayısını 45’e çıkardı.

Koronavirüs salgınının dünya havacılığına olumsuz etkileri nedeniyle bazı havayolları firmalarının sipariş verdiği uçaklar son bir yılda sahiplerine teslim edilemedi. Lufthansa, Boeing’le görüşerek, daha önce imal edilmiş beş B787-9’u satın almak için anlaştı. Grup ayrıca, Boeing ile teslimat yapılandırılması için de anlaşma imzaladı.

Airbuslar

Yeni sipariş verilen beş A350-900 uçağı, 2027 ve 2028 yılında teslim edilecek. Bu siparişle A350-900 kesin sipariş sayısını 45’e çıkaran Lufthansa, Airbus ile de uçakların teslimatının yeniden yapılandırılması için anlaşmaya vardı.

Lufthansa, uzun menzilli uçakların yenilenmesi dışında filonun son teknoloji ürünü olmasına, maksimum verimliliğe ve kısa menzilli uçuşlarda en üst düzeyde konfora odaklanıyor.

Alman firması, bu yıl, kısa ve orta menzilli uçuşlarda yakıt tasarrufuyla tanınan A320 uçaklarından ortalama her ay birini teslim alacak. 107 A320 uçağının teslimatı da 2027’ye kadar tamamlanması öngörülüyor.

Yakıt tasarrufu

Lufthansa, Airbus A350-900, Boeing 777-9 ve Boeing 787-9 ile yakıt tüketimi konusunda 100 kilometrede yolcu başına en tasarruflu uçakları işletecek.

Yeni uçaklar, ortalama olarak, yolcu başına 100 kilometrede 2,5 litre kerosen tüketiyor. Bu tüketim miktarı, halen kullanılan birçok uzun menzilli uçağa göre yüzde 30 daha az yakıt tüketimi anlamına geliyor. Bu da, grubun karbon ayak izinde olumlu etki yaratacak.

Yeni uçak yatırımı, Federal Almanya Cumhuriyeti Ekonomik İstikrar Fonu (WSF) ile Deutsche Lufthansa AG arasındaki çerçeve anlaşmasına uygun. Yatırımlar ayrıca, Grubun yıllık yatırım harcamalarını amortisman seviyesiyle sınırlama ve şirketin değerini artırmaya sıkı bağlılık politikasıyla da uyum içinde.

Azaltma ve modernleştirme

Firmanın mevcut planları, filoda azaltmayı ve aynı zamanda gelecekte filonun kapsamlı biçimde modernizasyonunu öngörüyor. Boeing 787-9 ve Airbus A350-900 uçakları, bu çerçevede esas olarak, dört motorlu uzun menzilli A340 uçaklarının yerini alacak.

Planlar, Lufthansa’nın filosundaki dört motorlu uzun menzilli uçakların sayısının azaltılmasını ve 2025’e kadar filonun yüzde 15’inden daha düşük bir seviyeye inmesini öngörüyor. Bu uçakların filodaki payı pandemi öncesinde yüzde 50 civarındaydı.

Uçak alımları, daha fazla verimlilik için filodaki uçak karmaşıklığını azaltmayı hızlandırıyor. Yakıt tasarruf sağlayan yeni uçaklar, yerini aldıkları uçaklara göre işletme maliyetini yüzde 15 oranında azaltacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika