spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lufthansa 350-400 milyon avro kar bekliyor

Seçtiklerimiz

Lufthansa Group, 2022’nin ikinci çeyreğinin sonunda, ağırlıklı olarak hava yük taşımacılığından kaynaklanan yeşil bir faaliyet sonucu (Faiz ve Vergi Öncesi Kâr) beklediğini duyurdu.

Lufthansa grubu tarafından açıklanan ön sonuçlara göre, nisan-haziran döneminde bilet satışları bir yılda iki katına çıkarak yaklaşık 8,5 milyar avroya ulaştı.

Bir yıl önceki 827 milyon avroluk zarara kıyasla düzeltilmiş FVÖK’ün 350-400 milyon avro olması bekleniyor.

Avrupa’nın en büyük havacılık grubu olan Lufthansa Group, yan kuruluşu Lufthansa Cargo taşımacılık kolunun hızlı gelişiminin sürmesinden yararlanıyor.

Grubun teknik bölümü de önceki üç aylık döneme göre daha iyi sonuç elde etti.
Ana kuruluş Lufthansa’nın yanısıra grubun bünyesindeki Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS ve düşük maliyetli Eurowings de, özellikle premium sınıflarda uçakların doluluk oranının yüksekliği sayesinde açık biçimde iyi performans gösterdi.

Negatif malî bilanço

Lufthansa’nın yazılı açıklamasında, SWISS’in kâr etmesine rağmen grubun tamamı için malî bilançonun negatifte kalmaya devam ettiği belirtildi, ancak sayısal bilgi verilmedi.
Grubun esas gelir kaynağı olan yolcu taşımacılığı, bu yılın ilk çeyreğinde 1,1 milyar avro zarar etti.

Lufthansa Group, ikinci üç aylık dönemim kesin sonuçlarını 4 Ağustos’ta açıklayacak.
Halihazırda içinde bulunulan üçüncü çeyrek de, havaalanlarında hüküm süren grev, iş bırakma, personel eksikliği gibi sebeplerle çıkan karmaşa yüzünden pek umut vermiyor.

Alman grubu, personel eksikliği nedeniyle diğer bazı havayollarının yaptığı gibi, yaz programında binlerce seferi iptal etmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika