spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Londra’da ulaşım güvenliği arttırıldı

Seçtiklerimiz

CNN international kanalına konuşan İngiltere Güvenlik Bakanlığı’ndan bir yetkili, yapılan istihbarat çalışmalarından, Londra yakınlarındaki metro ve havaalanlarına yönelik bir terör saldırısının planlandığıyla ilgili haberlerin geldiğini ve bu durumun yetkilileri endişelendirdiğini söyledi.

       

 

       

Kaynak, istihbarat kuruluşlarının 2008 yılında Hindistan’ın Mumbai kentinde yaşanan saldırıya benzer olayların yaşanmasından endişe ettiğini söyledi.

       

 

       

Endişelerin ardından İngiltere’nin başkenti Londra’daki güvenlik alarmı “ciddi” seviyesine yükseltilirken, bu kararın geçen ay Stoke, Cardiff ve Londra’da tutuklanan teröristlerle bir bağlantısının olmadığı ifade edildi.

       

 

       

Yine İngiltere Güvenlik Bakanlığı’ndan başka bir yetkili, sivil havacılık sektörü ve Londra ulaşımı için terör tehdidinin “alarm” seviyesine yükseltildiğini söyledi.

       

 

       

Ülkede Ocak 2010’dan bu yana terör tehdidi “alarm” seviyesinde tutuluyor.

       

 

       

SALDIRI OLASILIÐI YÜKSEK

       

 

       

İngiltere polis teşkilatının yaptığı resmi açıklamada da “İngiltere’nin terör alarmı ciddi seviyesine yükseldi. Bu da saldırı olasılığının yüksek olduğu anlamına geliyor” ifadesine yer verildi.

       

 

       

Özel Operasyonlardan Sorumlu Komiser Yardımcısı John Yates, “Durumun gerektirdiği önlemleri alacağız ve güvenliği sağlamak adına yürüttüğümüz gizli ve açık operasyonları devam ettireceğiz” diye konuştu.

       

 

       

Heathrow Havaalanın güvenliğinden sorumlu İngiltere Havacılık İdaresi’nin sözcüsü, “Havaalanlarımızdaki güvenlik üst düzeyde ve her daim tetikte olmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika