spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Legion Pod, Avenger İHA üzerinde test edildi

Seçtiklerimiz

General Atomics, Legion Pod’larının uzun menzilli hava tehditlerini tespit ve takip verilerini komuta merkezine aktarma kabiliyetini iki Avenger insansız hava aracı üzerinde test etti.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Kaliforniya’da gerçekleşen uçuşta, Legion Pod taşıyan iki Avengers insansız hava aracı iki saatlik bir uçuş gerçekleştirmişti.

Lockheed Martin’in geliştirdiği sensör füzyonu, her iki pod üzerindeki IRST21 kızılötesi tespit ve takip sisteminden gelen verileri birleştirmiş ve yer istasyonuna aktarımını sağlamıştı.

Sistem insansız hava aracı üzerinde gerçekleştirilen test faaliyetinden önce Alaska’ da gerçekleşen Northern Edge 2021 tatbikatında F-15 Eagle’lar üzerinde denenmişti. Defense World’ ün de aktardığına göre Lockheed Martin, Legion Pod’lar taşıyan F-15 ve F-16 arasında veri bağı kabiliyetini test etmeyi planlıyor.

Gerçekleşen uçuş hakkında Lockheed Martin Sensör ve İleri Düzey Sürdürülebilir Programlar direktörü Scott Roberson, “Bu uçuşla birlikte, iki farklı insansız hava aracından gelen IRST hava tehdidi verilerini birleştirilip yer istasyonuna aktarımı ilk defa gerçekleşti.” dedi.

EGION POD

Lockheed Martin’ in geliştirdiği Legion Pod’da, hedef tespit ve takibi için pasif bir uzun menzilli kızılötesi IRST21 sensörü kullanılmaktadır.

Pod üzerinde bulunan sensör füzyonun birden fazla sensör kaynağından veri alma yeteneği, Legion Pod’u insanlı ve insansız hava araçlarının birbirine entegre edilmesini sağlayan bir veri aktarım merkezine dönüştürüyor.

Sensörün açık tasarımı, alternatif veri bağı mimarileri için Müşterek Etki Alanı Operasyonu kabiliyetini genişletmektedir. Sensörlerin açık mimarisi sayesinde Legion Pod, farklı uçan platformlara entegre edilebilir ve uçan platformlar arası aktarılabilir bir yapıya sahiptir.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika