spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lefkoşa Uluslararası Havaalanı Kitabı Tanıtıldı

Seçtiklerimiz

Ara Bölgedeki “ Dayanışma Evi’nde geçtiğimiz akşam yer alan tanıtım etkinliği Jack Persekian’nın nablus Soap performansı ile başladı.  Başak Şenova ve Pavlina Paraskevadou’nun 3 yıllık bir çalışma sonucunda ilk kitap olarak ortaya çıkardıkları çalışmayı özetleyen konuşmaları ve kitabın 3 yıllık serüvenine ilişkin görsel efektli tanıtım filmi ile etkinlik noktalandı.

 

 
Başak Şenova ve Pavlina Paraskevaidou’nun küratörlüğünü üstlendiği UNCOVERED, üç yıllık araştırma sonucunda ortaya çıkan bir sanat ve medya projesidir. Projenin kavramsal çeçevesini üç terim; “bellek”, “ortak paydalar ve “kontrol mekanizmaları” oluşturuyor. 

 

 
UNCOVERED projesinin ortakları Akdeniz-Avrupa Sanat Derneği (EMAA), Pharos Sanat Vakfı ve Anadolu Kültür’dür.  Open Society Foundation ve Phileleftheros Group katkılarıyla hazırlanan ve projenin ilk etabını teşkil eden Kitaba katkı koyanlar arasında  Argyro Toumazou, Özgül Ezgin, Vicky Pericleous da yer aldılar.
 
Başak Şenova ve Pavlina Paraskevaidou’nun editörlüğünü yaptığı kitapta, Alexander Galloway, AbdouMaliq Simone, Antonio Negri, Argyro Toumazou, Başak Şenova, Bülent Diken, Derviş Zaim, Jack Persekian, Lamia Joreige, Marina Grzinic, Michael Hardt, Mushon Zer-Aviv, Niyazi Kızılyürek, Özgül Ezgin, Pavlina Paraskevaidou, Pelin Tan, Socrates Stratis, Stavros Stavrides ve Jalal Toufic’ten metinler yer alıyor.  Kitap tasarımını Gökçe Şekeroğlu yaptı.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika