spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Lambert Havaalanı elektrik bekliyor

Seçtiklerimiz

Eğer elektrik Havaalanı tesislerine geri dönebilirse, Lambert-St. Louis Uluslar Arası Havaalanı Pazar’a kadar havayolu servislerini %70’e kadar yeniden başlatmak için çalışıyor. Lambert, 22 Nisan Cuma günkü fırtınadan oldukça zarar gördü.

Kasırga sadece havalimanının dışına değil içine de zarar verdi. Dışarıda araçlar, içeride ise metal bloklar, eşyalar çevreye savruldu. Kasırga birçok havaalanı personelini ve yolcunun da yaralanmasına neden oldu.

 

Havaalanı elektrik gücünün geri gelmesini beklerken kapalı kalacak. St. Louis alan hizmeti Ameren, elektrik gücünün Cumartesi gecesine kadar geleceğini tahmin ediyor. Bir kere sürekli güç geldiğinde, Havaalanı, Hol C dışındaki kapı alanlarının çoğuna uçuşların iadesini destekleyebileceğinden emin. Lambert, mümkün olduğu kadar çabuk servisi yenileyebilmek için Havaalanı havayollarıyla iş birliği yapıyor ve çalışıyor. Havaalanı açıldıktan sonra bile, yolcuların son uçuş bilgileri için havayoluyla temasa geçmeleri öneriliyor.

Hol C, pencerelerin bir çoğunu ve holün çatısının bir kısmını uçuran rüzgardan zarar gördü. Ayrıca, Terminal 1 de uçmuş pencereler ve kapılardan büyük zarara uğradı. Havaalanı temizlendi ve uçuş aktivitesinin dönüşü güvenli hale getirildi.

Cuma günü hastaneye taşınan beş kişi, tedavi edildi ve küçük yaralarla taburcu edildi. Havaalanı, uçuş iptallerinden etkilenen 10 yolcuya yardımcı oldu. Diğerleri otellere yönlendirildi.

Zarar ölçümleri gelmeye devam ediyor ve Havaalanı Kompleksi’nin tam olarak ne zaman tamir olacağı konusunda kesin bir tarih yok.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika