spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kuzey Kıbrıs’ta Yerli Havayolu Çalışmaları

Seçtiklerimiz

GIFA Holding’in Kuzey Kıbrıs için yerli havayolu şirketi kurma talebine KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’dan olumlu yanıt geldi. Bakan Atakan, GIFA Airways ve Turizm Şirketi sorumlusu Timur Özkibar ile görüşerek yeni bir havayolu kurulması yönünde fikir alışverişinde bulundu.
 
KKTC merkezli GIFA Holding’in yerli bir havayolu şirketi kurma talebiyle KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Sivil Havacılık Dairesi’ne yaptığı müracaat sonucu Ulaştırma Bakanlığında bir görüşme yapıldı. Bakan Atakan, GIFA Holding adına başvuruyu yapan GIFA Airways ve Turizm Şirketi sorumlusu Timur Özkibar’ı kabul etti.
 
Özkibar: "Maddi yardımdan çok manevi yardım bekliyoruz"
 
Kabulde konuşan GIFA Airways ve Turizm Şirketi sorumlusu Timur Özkibar, son yaşanalar ışığında ülkede yerel bir havayolu kurulmasının artık elzem bir durum olduğuna dikkat çekerek, GIFA Holding olarak bu yola baş koyduklarını belirtti.
 
Özkibar, "Yolumuz çok uzun ve meşakkatli bir yoldur, bunu biliyoruz" diyerek, hükümetten maddi yardımdan çok manevi olarak bu yolda önlerine çıkacak olan engelleri aşmada yardımcı olmasını beklediklerini söyledi.
 
Özkibar, GIFA Holding olarak her şeyi karşılamaya hazır olduklarını belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika