spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

KTHY ve Pegasus arasında Fifty – Fifty ortaklık

Seçtiklerimiz

15 gün önce Atlasjet’in teklif zarfının çalınması skandalıyla gündeme gelen Kıbrıs Türk Hava Yolları, Pegasus’la anlaşmak üzere. KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar imza için Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı beklediklerini söyledi.

       

Pegasus’un yüde 70-30 şeklinde bir ortaklık arzu ettiğini ancak yüzde 50-50 ortaklığa ikna ettiklerini dile getiren KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, "İmza için Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’yı bekliyoruz. Son karar onun" dedi.
       
        KTHY İÇİN KURTARMA PLANI
       
        Hürriyet gazetesinin haberine göre 15 gün önce açılan ihalede KTHY için tek katılımcı Atlasjet’in teklif zarfı çalınarak adada skandala yol açmıştı. Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın televizyon ekranlarından KKTC’ye sefer yapan Pegasus Havayolları’na sitemli çağrısının ardından Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Lefkoşa’ya gelerek KTHY için kurtarma planı sunmuştu.
       
        STRATEJİK ORTAK PEGASUS
       
        Uzun süren pazarlıklar ardından KKTC Bakanlar Kurulu KTHY’nin yeni ortağının Pegasus olmasına karar verdi.
        KKTC Bakanlar Kurulu’nun dünkü toplantısında yoğun pazarlıkların ardından, Pegasus KKTC Genel Müdürü Zeki Ziya yüzde 50 ortaklığa razı oldu. Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat da telefonla pazarlığa dahil oldu. Bakanlar Kurulu da KTHY’na stratejik ortak olarak Pegasus’un seçilmesine karar verdi. KTHY yerine yeni bir şirket kurulacak ve yeni şirkette hem Pegasus hem de KTHY’nın ismi bulunacak. Ali Sabancı görüşmeler öncesinde, yüzde 70’i Pegasus’a ait, yüzde 30’u da KKTC devletine olmak üzere yeni bir şirket kurulmasını teklif etmişti.
       
        KTHY ZOR GÜNLER GEÇİRMİŞTİ
       
        KTHY 2006 yılında THY ile ortaklıktan ayrılmış ve THY tarafından bedelsiz olarak KKTC’ye verilmişti. Son birkaç yılda aşırı istihdam ve işletme hataları nedeniyle zor günlerden geçiyordu. 5’i kiralık 6 uçağı bulunan şirketin bir ortak bulamaması halinde çok kısa süre içinde uçaklarına el konulması tehlikesi bulunuyordu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika