spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

KTHY Rusya’da UÇUYOR!

Seçtiklerimiz

Kıbrıs Ada Haber tarafından ulaşılan sistemde, KTHY’nin kendi uçuş kodu olan YK (Yavru Kuşu) kodu ve kendi amblemiyle uçuş gerçekleştirdiği görülüyor.

Uluslararası uçuşların ve dünyadaki tüm havayollarının uçuşlarının görüldüğü sistemde, KTHY’nin yer alması şok etkisi yarattı.

KTHY’nin uçakları olduğu uçuş numarasından görülüyor…

Bişkek-Duşanbe 29 Haziran 2015 Pazartesi tarihli uçuş aramasında Kibris Turkish ismi ve KTHY amblemi ile uçuşlar fiyatları ile birlikte pazarlanıyor.

SKANDAL!!!

KTHY’nin uçaklarının Rusya’da uçuş gerçekleştirdiği ortaya çıkarken, iflas eden ve dünyadaki uçuş izinleri iptal edilen KTHY’nin uçaklarının Rusya’da nasıl uçuş gerçekleştirdiği sorusu skandal olarak karşımızda duruyor.

Kıbrıs Ada Haber’in konuyla ilgili bilgisine başvurduğu bir kaynak, “KTHY uçakları satılıp kiralandıysa Rusya’da satın alanlar kendi uçuş izinleri ile uçuşları gerçekleştirmek zorundadır. Ülkemizin kodu ile Rusya’da uçması nasıl oluyor?” diye sordu.

Aynı kaynak, “Öyle bir destinasyona verildi ki Kıbrıs vatandaşlarının görmesinin ihtimal ve şansı yoktur. Birileri bundan yüklü miktarda menfaat sağlıyor veya geçmişte sağladı” iddiasında bulundu.

KTHY’nin kapatılmasıyla yüzlerce çalışan işsiz kalmış, aralarında intihar edenler dahi olmuştu. Kapatılmasının ardından 5’inci yılını geçtiğimiz gün dolduran KTHY’nin Rusya’da uçuşa devam ettiği gerçeği karşısında, şimdi sorumluların ne açıklama yapacağı merak konusu oldu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika