spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

KTHY’nin mağdur yolcuları Atlasjet taşıyor

Seçtiklerimiz

KTHY uçuş izninin 3 ay süreyle askıya alınmasıyla yaşanan yolcu krizi, şirketin yüzde 50.01’ini alan Atlasjet’in devreye girmesiyle çözüldü.

       

Havaalanında kalan yolcularla ilgili olarak soruları yanıtlayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, uçuşların iptal edilmesiyle yaşanan sıkıntının ortadan kalktığını söyledi. Saner, “KTHY den bilet alanların, biletlerinin yanmayacağını ” ifade etti. Atlasjet le ortaklık protokolün bugün imzalanacağını da kaydeden Saner “Biz devreden çekiliyoruz artık. Onlar yönetecek biz denetleyici olacağız ” dedi.

       

Saner, işletme ortaklığına gidilecek Atlasjet in borcu yapılandıracağını ifade ederek, ödemekle yapılandırmanın farklı olduğunu kaydederek, “Nasıl ödeyeceğini Sivil Havacılığa kendi bildirecek. Artık kabul edip etmeme kararı Sivil Havacılığındır. Zaten biz burada devreden çekiliyoruz artık. Onlar yönetecek biz denetleyici olacağız. Çünkü yönetim kurulunda çoğunluk onundur ” diye konuştu.

       

Atlasjet in önerisinde, 5 yılın sonunda anlaşılamaması halinde şirketi KTHY ye geri iade etmeyi de taahhüt ettiğini açıklayan Saner, bunu “işin en önemli özelliklerinden biri ” olarak değerlendirdi.

       

Sendikalar toplanıyor

       

Bu arada KTHY nin “peşkeş çekildiğini ” öne süren sendikalar da bugün yapacakları bir basın toplantısı ile eylem planı açıklayacak. Eylem planı ile ilgili açıklama yapan Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, “eylem planına göre hareket edeceklerini ” belirtti.

       

Başbakan İrsen Küçük ün halkı yanılttığını öne süren Atakan, “Başbakan artık ne konuştuğunu bilmiyor ” dedi.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika