spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

KTHY”nin 30 Milyon Doları kayıp ..SON DAKİKA

Seçtiklerimiz

Moral; "KIB-TEK ve KTHY’deki iddialar sonuca ulaştırılmalı"

       

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Moral, kamu kaynaklarının gelişi güzel kullanıldığı ve devletin zarara uğratıldığı yönünde ortaya atılan iddiaların sonuca ulaştırılması gerektiğini söyledi.

       

Geçmiş CTP hükümetleri dönemine atıfta bulunulan ve  ‘Elektrik Kurumu’nda 8 Milyon Euro’luk vurgun başlığı ile yayınlanan haber ile yine geçmiş hükümet döneminde Kıbrıs Türk Hava Yolları’ndaki (KTHY) 30 Milyon Doların kayıp olduğu yönündeki iddialar olduğunu anımsatan Moral, her iki olayın da tüm açıklığı ile ortaya çıkarılmasını istedi.

       

İhalesiz olarak alınan Scada Sistemi için özel bir firmaya bir yıllık bir süre için 8.9 Milyon Euro kira ödendiğini yönünde şimdiki hükümet tarafından iddia ortaya konduğunu, ilgili firma yetkilileri ile dönemin bakanının ise böyle bir paranın alınmadığını ve iddiaların tümünün asılsız olduğunu ve hukuk yoluna başvuracaklarını açıkladıklarını belirten Moral, “Halk artık kimin doğru söylediğini bilmelidir” dedi.

       

Söz konusu haberlerin dönemin Kıb-Tek Yönetimi ile KTHY Yönetim Kurulu Üyelerini zan altında bıraktığına dikkat çeken Moral; “Eğer belge varsa ortaya konmalı ve varsa suçlular yargılanmalıdır. Ancak, bu iddialar yalan ise o zaman da yalan iddiaları ortaya atanlar gerekeni yapmalıdırlar” diye konuştu.

       

Yıllarca santral katkı payı adı altında Kıb-Tek’e fatura ödeyen vatandaşların, bu paraların nereye gittiğini bilmesi gerektiğini belirten Moral, ilgili bakanın ortaya çıkarak iddialarını kanıtlamak zorunda olduğunu ifade etti.

       

Sorumlu bakanın bu kadar ciddi bir iddiayı gazetelere demeç vererek geçiştirme hakkı olmadığını belirten Moral, “Sn. Bakan halka hesap vermek ve halkı aydınlatmakla sorumludur” diye konuştu.

       

Moral, “ Sn. Bakan, iddialarını belgeleriyle kamuoyu ile paylaşmak ve eğer varsa suçluları yargıya havale etmek zorundadır. Eğer bu iddialar doğru değilse de özür dilemelidir. TDP olarak olayın takipçisi olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.

       

TDP Basın Bürosu

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika