spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kotil: THY’yi ve Türkiye’yi topyekün tanıtıyoruz

Seçtiklerimiz

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Euroleague’deki reklam dönüşünün, Barcelona ve Manchester United sponsorluklarının getirisini geçtiği yorumları için "Basketbol maçlarının hepsinde THY logosu görünürken, dünyanın en çok taraftarına sahip iki takımın oynadığı reklamları da herkes izledi" dedi. "Uluslararası aktiviteleri destekliyoruz" ifadesiyle, Türk kulüplerine Avrupa’da başarı, bizi sizinle buluşturur’ mesajı yolladı

Futbolun devlerine sponsor olarak büyük sükse yapan Türk Hava Yolları’nın, İtalyan kulübü Inter’le de görüşmeleri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta başkan Massimo Moratti, İstanbul’a gelmiş ve anlaşmak istediklerini söylemişti.

ARZ MESELESİ

THY’nin futboldaki sponsorluklarının, basketbolun Avrupa’daki en üst düzey organizasyonu Euroleague’deki sponsorluğunun gerisinde kaldığı iddialarını ise; Kotil, "Bence Barcelona ve Manchester United ile Euroleague arasında bir geri dönüş farkı yok. Çünkü her iki dev takımın futbolcuları da bizim reklam filmimizde oynadı. Ve bunlar tüm dünyada gösterildi. Euroleague maçlarında sahanın her yerinde THY logosu görünürken, dünyanın en çok taraftarına sahip bu iki takımın oynadığı reklamları da herkes izledi. Sonuçta hepsi toplam bir arz oluşturuyor" dedi.

TANITIYORUZ

Kotil, "Yalnız, THY’nin hep sponsorlukla anılmasını istemiyoruz. Mesela havalimanları olarak, Brüksel’de girişte, Frankfurt’ta içerideki en çok görünen bölümde, hatta Hong Kong’taki en yüksek kulede biz görünüyoruz. Reklam olarak ileri düzeydeyiz. THY’yi ve Türkiye’yi topyekün tanıtıyoruz."

ABD’DE SEMİNER

Kotil, uluslararası alanda geri dönüşün yüksek olduğunu bir de şöyle ifade etti: "Mesela bayramda ABD’ye geldim. Oğlumun üniversitesinde seminer verdim. Amerikalılar’ın bakışı çok pozitif. Dünya yapılan işlerin farkında." Türk kulüplerinin "Benzer destekleri bizim için de sağlayın" çağrısı da yanıtsız kalmıyor.

Kotil, biraz politik ifadeler kullansa da "Biz bütün uluslararası aktiviteleri destekliyoruz. Türk markasını, THY markasını yurt dışında tanıtmak için ne gerekirse onu yaparız. Mesela Rize çayı; ismi Turkish Tea oldu. Marka yapmak için uluslararası düşünmek çok önemli" diyor.

 

BUGÜN

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika