spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kocaelin’den ilk sivil uçuş bugün yapılıyor

Seçtiklerimiz

TÖREN VAR

Cengiz Topel’den bugün ilk uçuş, kardeş kent Trabzon’a gerçekleştiriliyor. Saat 12. 30’da düzenlenecek törene Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, komşu illerin Valileri, Büyükşehir Belediye Başkanlarının katılması bekleniyor. Tören sonrası ilk uçak, havalimanından Trabzon’a hareket edecek. Anadolu Jet’e ait 149 kişilik uçak Trabzon’a gitmek üzere havalanacak.

 
69 TL’YE BİLET

Anadolu Jet yetkilileri Kocaeli-Trabzon arasındaki seferler için bilet fiyatlarının 69 TL olacağını, ancak bir hafta öncesinden rezervasyon yaptıranların bu fiyattan yararlanabileceğini belirttiler. Otobüsle İzmit-Trabzon bilet fiyatı ise 70-80 TL arasında değişiyor. Sadece bu durum bile havayolu taşımacılığının cazibesini arttırmak için yeterli. Türk Hava Yolları bayilerinde bilet satışı devam ediyor. Cengiz Topel Havalimanından ilk yolcular bugün Trabzon’a hareket edecek. Yarından sonra saat 12. 30’da Trabzon’dan İzmit’e, saat 14. 45’te İzmit’ten Trabzon’a karşılıklı seferler devam edecek.

 
BÜYÜKŞEHİR’İN HAKKI YENMEZ

Türkiye’nin en ücra köşelerine, kuş uçmaz kervan geçmez kentlere havalimanları yapan devlet, en çok vergiyi aldığı Kocaeli’ye nedense havalimanını reva görmedi, görmek istemedi. Cengiz Topel’in Giriş Kontrol Binası, Terminal Binası tadilatı, Sundurma-İtfaiye Binası yapımı ve tadilatı, Isı Merkezi tadilatı, Güç Merkezi tadilatı, Su Deposu yapımı, Arıtma Tesisi tadilatı olmak üzere 7 adet binanın yapım ve tadılat iyleri, apron taksirat tamiratlarını ve peyzajını aslında devletin görevi olduğu halde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı.

 
İLK YOLCULAR BUGÜN
 
Cengiz Topel Havalimanından ilk yolcular bugün Trabzon’a hareket edecek. Yarından sonra saat 12. 30’da Trabzon’dan İzmit’e, saat 14. 45’te İzmit’ten Trabzon’a karşılıklı seferler devam edecek.
 
HAYDİ HAYIRLISI

Cengiz Topel’den Trabzon’a sivil uçuşları Türk Hava Yolları’nın yan kuruluşu olan Anadolu Jet gerçekleştirecek. Anadolu Jet’in 149 kişilik uçağı bugünden itibaren Kocaeli-Trabzon arasında karşılıklı sefer yapacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika