spot_imgspot_img
9.6 C
İstanbul
Perşembe, 19 Şubat 2026

KKTC e-pasaportlarına polis engeli

spot_imgspot_img

Seçtiklerimiz

KKTC’de uygulamaya giren yeni KKTC pasaportlarını Türkiye kabul etmedi.

E-pasaportu uygulamaya koyarken Türkiye’ye bilgi verilmemesi, e-pasaportla uçuş yapanların gittikleri yerde polis engeliyle karşılaşmalarına ve havalimanından çıkış yapmalarına izin verilmemesine neden olduğu bildirildi.

8 aylık bebeğiyle birlikte Ankara’ya seyahat eden Özlem Özsun adlı kişi, Esenboğa’da polis tarafından bekletildiğini söyledi.

Yeni e-pasaport uygulamasının yürürlüğe girmesiyle ilgili, Türkiye’ye bilgi verilmediğinden dolayı polis tarafından havaalanında bekletilen Özsun, bebeğiyle birlikte yaşadığı sıkıntılar nedeniyle şikayetçi oldu.

Sabah 8:00 uçağı ile Esenboğa’ya uçuş yapan Özsun, Ankara’ya kadar gidebildi; ancak havaalanından dışarıya çıkış yapamadı.

Esenboğa’daki polis yetkilileri kendi ellerinde böyle örnek bir pasaport olmadığı için bu pasaportları kullananlara geçiş izni veremeyeceklerini bildirirken, yetkililerin devreye girdiği ve yeni pasaportların yazısının gönderilmesinin beklendiği belirtiliyor.

MECLİS’TE DE TARTIŞILDI!

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş yeni kullanılmaya başlanan e-pasaport taşıyan bir kişinin Ankara’ya giriş yaparken, pasaportun tanınmamasından dolayı bazı sıkıntılar yaşadığını ve uzun süren sorgudan dolayı söz konusu kişinin bağlantılı uçuşlarını da kaçırdığını söyledi.

Serdar Denktaş, “Türkiye’ye dahi tanıtılamadı. Önemli olan pasaportu çıkarmak değil” dedi.

İlgili Makaleler

- AJet -spot_imgspot_img

Son Dakika