spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kıbrıs Fatihi C 47 Kargo Uçağının Test Daldırışı Yapıldı

Seçtiklerimiz

1942 yılında imal edilen Türk Hava Kuvvetlerine bağlı, Kıbrıs Barış Harekatına katılmış C 47 tipi kargo uçağının test daldırışı gerçekleştirdi. Yakın zamanda üst düzey protokolün katılacağı geniş çaplı daldırma etkinliği öncesi hazırlık amacı taşıyan test daldırışı 6 saat sürdü. İlk olarak özel araçlarla denize sıfır olarak taşınan Kıbrıs Fatihi Kargo uçağı ardından özel düzeneklerle denize çekildi.

Dalış turizmine katkı sağlaması amacıyla Türk Hava Kuvvetlerine uzun yıllar hizmet etmiş olan ve 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatına katılan C 47 tipi kargo uçağının geçtiğimiz gün test daldırışı gerçekleşti.

Kargo Uçağı’nın Test Daldırışı Yapıldı… Daha önce yine Üç Adalarda dalış ve su altı turizmine katkı sağlaması amacıyla Sg 120 Gemisini törenle daldıran GATAB, yakında zamanda gerçekleşecek etkinlik öncesi uçağı karadaki konumundan taşıyarak denizle buluşturdu. Tekirova yakınlarında bekleyen uçak önce özel araçlarla denizin kıyısına taşındı. Ardından burada profesyonel ekiplerce denizde taşınması ve denize sürüklenmesi sağlandı. Yakın zamanda üst düzey protokolün katılımıyla gerçekleşecek etkinlik öncesi test amacı taşıyan daldırma işlemi yaklaşık 6 saat sürdü. Uzman ekiplerin büyük bir hassasiyet ve başarılı bir taşıma işlemi sonrası C 47 tipi Kargo Uçağı hiçbir sorun yaşamadan denize taşındı.

Üst Düzey Protokolün Katılımıyla Asıl Daldırma Yakında… Üç adaların su altı turizmine katkı vermesi amacıyla Tekirova’ya özel izinlerle getirilen Kıbrıs Fatihi, yakın zamanda üst düzey protokolün katılımıyla gerçekleşecek bir organizasyonla Üç Adalar’da dalış turizmine gerçek anlamda hizmet verecek. Bulunduğu denizin dibinden tekrar deniz yüzeyine çıkarılacak olan uçak düzenlenecek etkinlikle ebediyen hizmet edeceği Üç Adalar’ın deniz dibine daldırılacak.

Daha Önce Bakanlığın Ani Program Nedeniyle Daldırılamamıştı… Tekirova’ya getirildikten sonra 4 gün süren yoğun bir çalışma ile birleştirilen Kargo Uçağı, düzenlenecek bir törenle denize daldırılması planlanmıştı. Dönemin Kültür Bakanlığı’nın da teşrif edeceği bu etkinlik ani gelişen bir program nedeniyle gerçekleşememiş sonrasında da ülkedeki şehit haberlerinin varlığı nedeniyle o dönem iptal edilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika