spot_img
spot_imgspot_img
18.2 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Kayıp pilotların sadece postalları bulundu

Seçtiklerimiz

Malatya’dan havalandıktan bir süre sonra Hatay’ın güneybatısında Suriye tarafından vurularak denize düşen Türk savaş uçağının enkazının yerinin tespit edildiği belirtildi. Uçağın enkazının koordinatları, Akdeniz’de 1000 ila 1300 metre arası bir derinlikte bulundu.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Haberine göre, enkaza henüz ulaşılamazken pilotların bulunması için yürütülen arama-kurtarma çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Dün sabah erken saatlerde Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çevlik beldesinde yer alan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait limandan dün saat 05.00 ile 05.30’da ayrılan iki bot, arama çalışmaları için bölgeye hareket etti. Botların, kayıp pilotların bulunmasına yönelik çalışmalara katılmak üzere Suriye’nin Lazkiye kentine doğru gittiği görüldü. Çalışmalar özellikle Lazkiye kentinin Um el-Tuyur köyünün doğrusundaki sahil bölgesinde yoğunlaştı.

PİLOTLARIN POSTALLARI BULUNDU

Başbakanlık Resmi Konutu’nda yapılan brifingde ise Genelkurmay 2. Başkanı Hulusi Akar, Suriye tarafından vurulan F4 uçağındaki pilotların postallarının bulunduğunu söyledi. Akar bir de fotoğraf gösterdi. Genelkurmay 2. Başkanı Akar, keşif uçağının SAM Füzesi ya da omuzdan ateşlenen bir füzeyle vurulmuş olabileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika