spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Kayıp helikopter hâla aranıyor

Seçtiklerimiz

Hava şartları sebebi ile helikopter ve içindeki heyeti arama çalışmaları zorlukla yürütülürken, Başbakan Khandu ve heyetinden 2 gündür haber alınamıyor.

 

Arama operasyonlarını takip eden Hindistan Genelkurmay Başkanı VK Singh, uygunsuz hava şartlarına rağmen Khandu ve heyetinin yaşamıyla alakalı hala umutlarının olduğunu ve araştırmalara devam ettiklerini dile getirdi.

 

İkinci gününe giren olayın ardından umutlar azalırken, Hindistan Hükümeti, Burma yönetimi ile irtibata geçti. Burma sınırında bulunan eyaletin başbakanının bulunduğu helikopterin Burma sınırlarında olup olmadığını bilmediklerini açıklayan Burma Hükümeti, eğer Burma sınırlarına girseler bile iletişim imkanı olmayan zor coğrafi şartların olduğu bir bölgeye inmiş olabileceklerini duyurdu.

 

Arunachal Prades eyaleti merkezi hükümeti milletvekili Ninong Ering başbakanı bulmak için uydu fotoğraflarından bile faydalanmaya çalıştıklarını, ancak hava şartlarının çok sıkıntılı olması yüzünden bir sonuca ulaşamadıklarını belirtti.

 

Hindistan’da birçok siyasi helikopter kazalarında hayatını kaybetti. 2009 yılında Andhra Pradeş eyaleti başbakanı YS Rajasekhara Reddy ve beraberindeki 4 kişi yine bir helikopter kazasında yaşamını yitirmişlerdi. 1997 yılında da merkezi hükümet bakanlarından NVN Somu ve 2 üst düzey askeri görevli hava kuvvetlerine ait bir helikopterin düşmesi ile ölmüşlerdi.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika