Dünya’ya benzeyen ilk gezegen olduğunu bildiren Borucki’nin ifadelerine göre, Kepler-22b’nin yapısının tam anlamıyla ortaya çıkarılabilmesi için ise henüz zamana ihtiyaç var. Borucki, eldeki verilerden hareketle gezegenin yapısında; sıkışmış buzulların, dağlık arazilerin veya okyanusların bulunabileceğini de sözlerine ekledi.
Kepler-22b’nin kendi ‘güneş’i etrafındaki ‘yaşanabilir bölge’de kaldığı, tam bir dönüşü de 290 günde tamamladığı bildirildi. Dünya’dan 2.4 kat daha büyük olan gezegenin sıcaklığının yaklaşık 22 derece olduğu tahmin edilirken, Kepler teleskopunun ilk kez çok sıcak ya da çok soğuk olmayan bir gezegeni keşfettiğine dikkat çekildi. Kepler teleskopu, bu gezegenin keşfedildiği bölgede daha önce de iki kez gezegen tespit etmiş; ancak yaşam için ümit vaat etmeyen bu gezegenlerden birinin konumunun tartışmalı olduğu, diğerinin de ‘güneş’e çok yakın sıcak bölgede yer aldığı belirtilmişti.
İsmini 1571-1630 yılları arasında yaşamış Alman bilim adamı Johannes Kepler’den alan teleskop bugüne kadar 207’si Dünya ile aynı boyutlarda olan toplam 2 bin 326 gezegen keşfetti.