spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İzmir açıklarında esrarengiz Yunan uçağı

Seçtiklerimiz

 Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer verdiği bilgiler, Türkiye’nin sınırlarında kara, hava ve denizde gerilimli anların yaşandığını gösteriyor. Türkiye’nin Suriye ile en uzun olan kara sınırında kaçakçı ve diğer faaliyetlere karşı operasyonlar sürerken, Yunanistan ile olan deniz ve hava sınırı sahasında da gerilimli anlar yaşanıyor. Genelkurmay Başkanlığı bugün internet sitesinde, Yunanistan’a ait bir hava aracının 1 Temmuz’da hava sahası ihlalinde bulunduğunu duyurdu. Buna göre; Yunanistan’a ait tipi tespit edilemeyen hava aracı, 1 Temmuz’da saat 08.37’de, Sakız Adası kuzeydoğusunda, hava sahamızı 6 dakika süre ile 1 kez ihlal etti. Bu olay İzmir’in karşısındaki sahada, Sakız Adası ile Karaburun açıklarında meydana geldi.

Bu esrarengiz hava aracının ihlali nedeniyle Yunanistan Hükümeti’ne uyarıda bulunması için Genelkurmay, ihlal dosyasını Dışişleri Bakanlığı’na iletti. Genelkurmay Başkanlığı’nın 1 Temmuz’daki ihlallerle ilgili diğer kayıtları şöyle:

*Yunanistan’a ait 1 (bir) adet lastik bot 08.36  08.42 saatleri arasında, (bir) adet Sahil Güvenlik Botu 08.35  08.58 saatleri arasında, Kardak Kayalıkları bölgesinde kara sularımızı ihlal etmiştir.

*Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının, Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, Yunanistan’ın Limni meydanından kalkan F-16 uçakları tarafından 1 kez önleme yapılmıştır.

Wikepedi’de Sakız Adası

Wikipedi’de Sakız Adası’yla ilgili yer alan bilgiler şöyle:

"Sakız Adası (Eski Yunanca, Hios) Yunanistan’da, Ege Denizi’nde, Karaburun Yarımadası’nın karşısında yer alan bir adanın; Yunanistan’ın Kuzey Ege Periferisinde bu adayı ve yakınındaki birkaç küçük adayı içeren ve yine Khios adını taşıyan ilin (nomos); ve adanın en büyük yerleşimi ve idari bölgenin merkezi olan şehrin ismidir. Şehir için Hora adı da kullanılır. Sakız ağaçları bu adada çok olduğu için ismi Sakız’dır. Ada halkı sakız ağaçlarından sağladığı için adı budur. İzmir’e oldukça yakındır ve iki bölge arasındaki ulaşım oldukça rahat ve kısa zamanlıdır. Çeşme’den kalkan bir feribotla Sakız Adası’na gitmek aşağı yukarı 45 dakika sürmektedir. Aynı zamanda Sakız Adası’nda havayolu ulaşımı da sağlanmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika